OnePlus 3 – managementul memoriei si mod sRGB

0 Shares
0
0
0

OnePlus 3 – managementul memoriei si mod sRGBScurta descriere a managementului memoriei.

Inainte de a discuta despre schimbarile pe care cei de la OnePlus le-au facut la display-ul OnePlus 3, trebuie sa prezentam cateva lucruri despre un aspect dezbatut pe larg, privitor la acelasi device: managementul memoriei.

Memory management-ul lui OnePlus 3 este destul de agresiv, eliminand foarte rapid aplicatiile din memorie si facand utilizatorii sa se intrebe de ce compania a ales sa doteze device-ul cu 6gb de Ram, daca de fapt nu ii poti folosi la maxim, aproape niciodata. Pentru inlocuire display iPhone 4s, intra pe ServiceGsm.ro.

Totusi, o data cu un update beta din partea companiei, acest neajuns a fost intrucatva diminuat, eliminarea aplicatiilor fiind mai putin agresiva.

Trebuie tinut cont de faptul ca pentru a beneficia de acest comportament imbunatatit al smartphone-ului, trebuie intotdeauna sa faceti upgrade la ultimul firmware disponibil. Acestea fiind spuse, sa discutam putin si despre noul mod sRGB, ce a fost introdus pe OnePlus 3.

Asa cum puteti gasi si in diferite review-uri pe internet, OnePlus 3 tinteste gamut-ul de culoare NTSC. Aceasta alegere, pare cumva lipsita de sens, mai ales tinand cont de faptul ca gamut-ul NTSC nu a fost de fapt niciodata cu adevarat relevant, nici macar la lansare, in anii ’50.

Aceasta deoarece, fosforul ce era folosit in ecranele CRT din acel timp, nu putea produce culori atat de saturate, la un nivel ridicat de luminozitate, in asa fel incat sa se plieze foarte bine pe acest gamut. De fapt, nici macar majoritatea display-urilor moderne nu pot afisa  foarte bine gamut-ul NTSC. Din cauza acestui lucru, s-a considerat ca trebuie creat continut si medii de afisare (display-uri) capabile sa afiseze gamut-ul definit de specificatiile SMPTE C, cu valori mai mici decat actualul sRGB.

Pentru OnePlus ar fi fost mai potrivita alegerea gamut-ului DCI-P3, deoarece continutul Ultra HD Blu Ray in ziua de astazi, foloseste acest gamut de culoare si il va folosi in continuare pana in 2020. De aceea Apple se orienteaza spre gamut-ul de culoare DCI-P3 pe device-urile lor cele mai noi, iar televizoarele Ultra HD ce se vor lansa in acest an, il vor folosi de asemenea.

Din nefericire, sistemul de operare Android, are o problema in acest sens. Android-ul nu are optiuni de management al culorilor la nivel de sistem, deci daca doresti sa introduci un gamut de culoare mai larg, vei avea parte de suprasaturare atunci cand dispozitivul va incerca sa afiseze orice imagine conceputa pentru gamut sRGB.

Din cauza acestui lucru, cele 2 optiuni rezonabile ramase sunt limitarea smartphone-ului Android strict la un gamut sRGB sau includerea unor moduri separate de culoare, ce permit schimbarea intre sRGB si un alt gamut, mai larg.

Aceasta nu este totusi “vina” producatorilor de device-uri cu sisteme de operare Android si este clar ca incercarile de includere a unor display-uri cu gamut-uri mai largi au fost facute de fapt cu intentii foarte bune, dar in momentul de fata, trebuie sa asteptam ca Google sa introduca un soft de management al culorilor, in sistemul propriu de operare.

0 Shares
You May Also Like