De ce ar trebui sa utilizez LED-uri?

0 Shares
0
0
0

De ce ar trebui sa utilizez LED-uri?LED este acronimul pentru Light-Emitting Diode sau, in limba romana, Dioda Emitatoare de Lumina. Dioda reprezinta o componenta electronica semiconductoare.

Asadar, daca curentul electric trece prin aceasta, dioda ve emite lumina fara a se supraincalzi si fara a emana radiatii UV care sunt extrem de daunatoare. Pe piata exista foarte multe modele de becuri LED care produc diferite  tipuri de lumina.

In cazul care doriti ca lumina sa isi schimbe culoarea, sa aiba o anumita intensitate sau chiar aveti nevoie de un mic proiector pentru film puteti aplea la un proiector led. Acesta va va ajuta sa realizati cu succes unele activitati cum ar fi prezentarea unui proiect business.

LED-ul reprezinta un mod fundamental total diferit comparativ cu celelalte surse  de lumina care au fost utilizate pana in zilele de astazi. De asemenea, foarte multe din proprietatile becului LED sunt unice. Multe companii exploateaza respectivele calitati care sunt specifice LED-urilor ca un punct de pornire spre creearea unei bune eficiente si o calitate foarte inalte.

De ce ar trebui sa utilizez aceasta tehnologie in locul celei incandescente? Raspunsul este simplu: in primul rand cu ajutorul becurilor LED reduceti din consumul de energie.

De asemenea, acestea au durata mai mare de functionalitate comparativ cu cele incandescente si nu prezinta materiale toxice care necesita aruncarea lor in locuri speciale precum becurile economice. Comparativ cu alte becuri, LED-urile prezinta stabilitate cromatic si nu emite raze ultraviolete sau infrarosii.

Efectul emisiilor luminii a fost descoperit in anul 1907, iar, incepand cu anul 1962 primele LED-uri rosii au fost create. Dupa 10 ani de studii au fost aparut pe piata si LED-urile galbene, portocalii si verzi. 20 de ani le-au trebuit cercetatorilor pentru ca versiunea albastra sa fie creata, si astfel sa apara primele LED-uri pe care le utilizam si astazi.

Astfel, in anul 1995, primul bec LED a fost dezvoltat. Lumina alba pe care o emitea era obtinuta cu ajutorul celei albastre prin utilizare unor substante precum fosforul. In anul 2000 s-a facut principala descoperire, cand becurile LED care emiteau lumina alba au devenit atat de eficiente incat putea fi utilizat pentru iluminare. Asadar, in acest fel, primele lanterne de buzunar si litere luminoase au aparut pe piata.

In zilele de astazi, becurile LED prezinta atat de multa putere incat pot inlocui cu usurinta becurile traditionale incandescente sau chiar si pe cele create pe baza de halogen. Expertii sunt convinsi ca pe viitor tehnologia incandescenta va fi interzisa, aceasta fiind inlocuita cu cea LED.

De asemenea, tehnologia LED constituie o inalta calitate luminoasa. Principalul avantaj este este ca in zilele de astazi investitia initiala pentru becuri LED este rasplatita dupa cativa ani de utilizare LED.

Ar trebui sa stiti ca economisirea energiei electrice presupune atat beneficii economice, cat si beneficii ecologice. Cu cat va scadea consumul de electricitate si costurile, cu atat vor scadea si emisiile de dioxid de carbon.

Cu ajutorul becurilor LED, aceste lucruri sunt usor de realizat, mai ales ca acest tip de tehnologie este extrem de eficient. In cazul in care becurile traditionale de 40W vor fi inlocuite cu becuri LED de 6W, consumul energetic va fi redus cu pana 85%.

0 Shares
You May Also Like