Cum procedati cand aveti canalizarea infundata?

Cum procedati cand aveti canalizarea infundata?

0 Shares
0
0
0

Cum procedati cand aveti canalizarea infundata?O infundare a canalizarii poate fi o problema grava care poate fi calificata ca o situatie de urgenta pentru instalatii sanitare si o problema potentiala pentru sanatate. Fara un traseu catre sistemul principal de canalizare sau fosa septica, este posibil ca apele uzate sa nu apara in alta parte, ci sa se intoarca in instalatiile sau in canalele de canalizare.

In cazul in care se confrunta cu un blocaj de scurgere a liniei de canalizare, nu trebuie sa folositi nicio instalatie sanitara in casa pana cand oprirea nu este eliminata.

Bazele de scurgere la canalizare

Casele cu serviciu de canalizare a orasului au o singura conducta orizontala de scurgere a canalizarii care circula subteran de la casa pana la strada. Teava de scurgere are de obicei diametrul de 4 inci, dar poate fi la fel de mica de 3 inci.

Aceasta conducta principala de scurgere a canalizarii de sub curte este conectata la scurgerea principala din interiorul casei, care accepta apele uzate de la drenurile individuale ale ramurilor care servesc fiecare instalatie sanitara, inclusiv chiuvete, cazi, dusuri si toalete, precum si masina de spalat.

Aceste drenuri sunt conducte mai mici, de obicei diametrul de 1 1/4 pana la 2 1/2 inci. Daca scurgerea principala a canalizarii este infundata, in cele din urma, poate fi un lucru atat de grav. Cel putin, o conducta de scurgere a canalizarii principale infundata poate determina apele uzate si canalizarea bruta sa se intoarca printr-o scurgere de podea in subsol sau podeaua de acasa.

Simptomele infundarii canalizarii principale

Iata cateva semne ca s-ar putea sa va confruntati cu o infundare in linia principala de scurgere a canalizarii.

Sunt blocate mai multe dispozitive

Un semn evident al unei infundari de canalizare este atunci cand mai mult de o instalatie sanitara se intoarce inapoi in acelasi timp. Toaletele sunt adesea primele articole care intampina probleme, dar poate fi implicat si orice alt obiect, precum un dus sau o cada la nivelul principal al casei. Daca banuiti ca aveti o infundare de scurgere a apelor de canalizare, incepeti sa verificati toaleta, urmata de alte dispozitive.

Reactii neobisnuite cand folositi accesorii

Verificati sunetele ciudate sau comportamentul la urmatoarele instalatii, incepand de la nivelul cel mai jos al casei. Drenele principale de canalizare sunt de obicei infundate undeva intre casa si strada.

Toaletele: Toaletele au calea cea mai directa catre scurgerea principala si folosesc cele mai mari conducte de scurgere din toate corpurile de fixare, astfel incat deseori apar problemele. Este posibil sa observati ca o toaleta nu se scurge in mod corespunzator sau ca ea se umple atunci cand apa curge pe o chiuveta, o cada sau o scurgere a masinii de spalat. Acesta este un semn indicativ al problemei principale de scurgere.

Cada si dus: Alte drenuri de obicei afectate de oprirea liniei principale sunt cele din cada si dus. Acest lucru se datoreaza faptului ca stau la un nivel mai scazut decat scurgerile de chiuveta. Verificati daca canalele de scurgere si dus sunt blocate. Dusurile si cazile se pot umple de asemenea cu apa uzata atunci cand exista o rezerva importanta.

Rulati chiuveta: O alta reactie ciudata de cautat este aerul prins in sistemul de instalatii sanitare. Daca rulati apa intr-o chiuveta, in special o chiuveta cea mai apropiata de toaleta, s-ar putea sa auziti zbarlirea toaletei sau sa vedeti ca nivelul apei din toaleta creste.

Masina de spalat: Un semn neasteptat al unei infundari de canalizare se poate intampla atunci cand rulati masina de spalat. Daca apa care se scurge din masina de spalat face ca toaleta sa se umple sau sa se retraga in cada sau dus, este un semn bun ca scurgerea canalizarii este infundata.

Acest simptom poate fi o doar pentru masina de spalat si o problema de dus si nu o infundare a canalizarii. Daca toaletele inca functioneaza bine in timp ce se intampla acest lucru, problema este probabil datorata opririi masinii de spalat si nu scurgerii principale.

Ce trebuie sa faceti daca scurgerea principala a canalizarii dvs. este blocata

Nu dati drumul sa curga apa si nu spalati toaleta! Daca nu adaugati apa la sistemul dvs. de scurgere, nu puteti inrautati problema (adica daca infundarea este in linia dvs. si nu este pe reteaua de canalizare a orasului).

Ca un plus de precautie, puteti opri alimentarea principala cu apa in casa, astfel incat nimeni sa nu deschida robinetii si sa curga apa din intamplare. Spuneti tuturor celor din casa sa nu foloseasca apa, apoi sunati la un instalator sau la un specialist pentru scurgere.

Acesti profesionisti care au o experienta vasta in desfundare canalizare, au in permanenta la dispozitie diferite echipamente speciale, inclusiv dispozitive motorizate, pentru a indeparta rapid si eficient infundarile mari din canalele de scurgere principale.

Important este sa nu incercati sa remediati problema pe cont propriu, pentru ca puteti complica si mai tare problema. Asteptati sa ajunga specialistii la fata locului, pentru ca acestia sunt profesionisti, si gasesc cea mai buna rezolvare.

0 Shares
You May Also Like