Cum sa alegem un ceas?

0 Shares
0
0
0

Cum sa alegem un ceas?Alegerea unui ceas este o decizie profund personala. Chiar daca detineti o colectie impresionanta de ceasuri, probabil ati analizat cu atentie achizitionarea fiecaruia, deoarece reprezinta un element nou in viata dvs, iar achizitia in sine este una personala.

Nimeni nu poate fi influentat ce fel de ceas sa isi cumpere si nimeni nu va poate spune catre ce anume trebuie sa va orientate, care ceas este considerat un ceas bun, sau care ceasuri vor creste ca valoare. Astfel de decizii trebuie luate doar catre persoana in  cauza.

Obiectivul oricarei surse media, ar trebui sa fie acela de a educa si a ajuta publicul, sa ia decizii mai bune si in cunostinta de cauza. Acest lucru va contribui  la o relatie de durata mai lunga si mult mai satisfacatoare cu orice ceas (sau alt produs), pe care il cumparati.

Este important de mentionat ca, deoarece am inteles cat de personale pot fi gusturile in materie de ceasuri, nu recomandam ce ceas anume ar trebui sa cumparati. Ideal ar fi ca toata lumea sa detina un ceas frumos care apeleaza la gustul si stilul propriu de viata, si ceva care fiecare din noi sa-si poata permite fara prea multe eforturi.

Nu  credem ca exista o lista definitiva cu ceasuri “must have”  pentru ca oamenii sunt diferiti cu idei diferite. Informati-va care sunt ceasurile demne de luat in seama, au valoare istorica, sunt unicate, complicate sau de interes pentru colectionari – apoi luati propriile decizii.

Acestea fiind spuse si avand in vedere ca nu toata lumea este un “pasionat” de ceasuri  tot ce ne dorim noi, cei de a Topceas.ro este sa-i facem pe cei interesati sa cumpere un ceas bun luand decizia corecta.

In primul rand trebuie sa va decideti ce tip de ceas va doriti: Analog? Digital? Sau ambele. Apoi ganditi-va la bratara. Doriti una de metal, cauciuc sau poliuretan? Printre altele la fel de important este sa va stability si un buget in functie de nevoile personale.

Asigurați-va si ca ceasul dvs va poate indica cu precizie ora exacta. Cu alte cuvinte,este  unul care functioneaza cu ajutorul unuia din mecanismele cuarț, elvetian, japonez, sau analog. Primele trei utilizeaza o baterie iar cel din urma foloseste un arc.

Unele modele analogice noi au la baza miscari cinetice sau automate care acumuleaza energie atunci cand sunt purtate.
Miscarea incheieturii mainii “trage” ceasul. Fiti atenti, totusi la faptul ca aceste ceasuri trebuie purtate zilnic pentru ca “bateria” sa se mentina incarcata.

Nu mai lipsit de importanta este si stilul. De exemplu, daca doriti un look sofisticat, elegant s-ar putea sa va doriti un ceas elegant, subtire, lung de argint. Pentru un aspect de star punk / rock, ai putea lua unul cu o bratara de piele mai lata. Pentru aspectul elegant, clasic, un ceas analog de metal ar fi frumos.

Alegeti un ceas rezistent. Nu va puteti da sema cu adevarat doar uitandu-va la unul, dar puteti verifica ratingurile producatorului. Rolex, Tag Heuer, Rado, precum si alte branduri bine cunoscute sunt foarte bine realizate.  Printre altele, verificati si rezistența la apa. Daca nu vedeti un marcaj (ex. 30 de metri, 100 de metri, etc …) se presupune ca nu poate fi purtat in apa.

Iar daca sunteti ingrijorat cu privire la viata bateriei, optati pentru ceasuri digitale, unele modele CASIO revendica pana la 10 de ani in ce priveste durata de viata a bateriei.

0 Shares
You May Also Like