Apple si succesul urias de care s-a bucurat compania americana

0 Shares
0
0
0

Apple si succesul urias de care s-a bucurat compania americana Apple este o companie de electronice recunoscuta la nivel mondial si apreciata de clienti din intreaga lume.

Astazi cererea pentru telefoanele sau tabletele cu iOS, cat si pentru huse Apple si accesorii este tot mai mare. In mod suprinzator, compania a fost infiintata in anul 1976, de catre Steve Jobs si Steve Wozniak, impreuna cu Ronald Wayne, intr-un garaj inchiriat in orasul Palo Alto din sudul Californiei.

Acest garaj a devenit astazi o zona de inalte tehnologii “Silicon Valley”. In anul 1975 Steve Jobs era un programator pentru jocuri video la Atari, iar Steve Wozniak scrisese un limbaj de programare pentru un microprocesor nou. Garajul in Los Altos a fost locul unde cei doi au creat 50 de placi de baza, pe care le-au vandut la pretul de 500 de dolari bucata. Placile au fost botezate Apple dupa numele casei de discuri care producerea melodiile Beatles.

Mica afacere incepuse sa prinda amploare, iar la 3 ianuarie 1978 firma a devenit Apple Incorporated cu un capital de 250.000 de dolari. Primul calculator Apple a fost lansat pe piata in luna iulie a anului 1976, pentru ca la data de 16 aprilie 1977 sa fie lansat Apple II. In anul 1984 lanseaza Macintosh, care s-a vandut foarte bine la inceput.

Fiecare an a adus noi realizari companiei Apple, pentru a ca in anul 2010 sa lanseze calculatorul tableta iPad, dupa ce, la data de 24 martie 2001 a lansat sistemul de operare Mac OS X. In august 2012 Apple devine una dintre cele mai valoroase companii din intreaga lume si ajunge la o valoare pe piata de 623 de  miliarde de dolari. Astfel, depaseste compania Microsoft, care a fost evaluata la 620,58 miliarde de dolari in anul 1999.

In perioada 2011-2012 Apple vinde peste 35 de milioane de smartphone-uri in valoare de 8,4 miliarde de euro, impreuna cu 12 milioane de bucati de tablete iPad generatia a III-a. De asemenea, in aceasta perioada vinde 4 milioane de bucati de calculatoare Macintosh si 7,7 milioane de playere iPod. Cifra de afaceri totala este de 39,3 miliarde de dolari.

Integrated Romanian International System este primul importator de sisteme Apple in Romania, iar in anul 2008 romanii s-au dovedit extrem de incantati de posibilitatea de a achizitiona produsele producatorului american. Astfel, vanzarile Apple in Romania au depasit in anul 2008 cifra de 14 milioane de euro.

Astazi Apple oferta utilizatorilor sai o gama variata de produse, care se bucura de o popularitate crescuta. In cazul in care va numarati printre posesorii de telefoane Apple si doriti sa cumparati huse Apple, puteti accesa site-ul www.magazingsm.ro. Este oferita o varietate de huse la preturi extrem de accesibile, pentru a proteja telefoanele si a prelungi durata lor de viata.

Succesul de care s-a bucurat compania Apple de-a lungul anilor este un exemplu demn de urmat pentru toti cei care isi doresc sa exceleze intr-un anumit domeniu. Astfel, prin evolutia de la o afacere locala cu 3 angajati la una mondiala, fondatorii Apple reprezinta o sursa de inspiratie pentru fiecare dintre noi.

0 Shares
You May Also Like