Cum sa alegi cea mai potrivita pereche de sandale vara aceasta?

0 Shares
0
0
0

Încălțămintea se schimbă mereu odată cu anotimpurile – iar pe timpul verii, sandalele sunt vedetele. Apar pe piață atât de multe modele de sandale, încât ne vine greu să alegem doar o scingură pereche. Este important însă să ne alegem cele mai potrivite și mai confortabile sandale pentru tipul nostru de picior, în special dacă avem picioare cu probleme.

Sunt sandalele bune sau nocive pentru picioarele tale?

Sandalele pot provoca deseori probleme picioarelor noastre. Majoritatea sunt concepute fără un toc, sau suport arcuit și nu pot absorbi șocurile. Din acest motiv apar durerile de picioare când sunt purtate pentru perioade lungi de timp.

Cu toate acestea, vestea bună este că este ușor să găsiți sandale care sunt sănătoase pentru picioarele voastre. Dacă alegeți sandale damă de calitate, de la producători serioși, atunci veți beneficia de următoarele avantaje:

  • Veți reduce presiunea asupra picioarelor; majoritatea sandalelor de calitate nu limitează sau strâng piciorul din toate părțile (așa cum ar face orice altă încălțăminte obișnuită), iar picioarele sunt libere
  • Le veți permite picioarelor să respire, le veți împiedica să se supraîncălzească și să transpire excesiv în timpul zilelor calde de vară
  • Sandalele reprezintă o opțiune practică de încălțăminte deoarece sunt ușor de încălțat și încheiat, și pot fi foarte bine purtate atât la serviciu, cât și la o plimbare sau pe plajă.

Care sunt cele mai bune sandale pentru picioarele înguste?

Sandalele cu curele ajustabile sunt excelente pentru picioarele înguste, deoarece acestea pot fi strânse cât de mult sau de puțin este nevoie pentru a scadea presiunea pe degetele de la picioare și pentru a prinde talpa mai strâns.

Există foarte multe modele de sandale concepute cu curele ajustabile menite să le vină în ajutor femeilor cu picioare înguste. Pentru bărbați, acestea ar putea fi mai greu de găsit. Astfel, sandalele cu curele superioare care nu se ajustează, care se potrivesc cu partea superioară a piciorului, pot preveni lărgirea sandalelor și reduce presiunea asupra picioarelor.

Ce sandale pot ajuta la prevenirea transpirației?

Cele mai bune sandale pentru persoanele care transpiră în exces, sunt cele care sunt cât mai deschise posibil. Sunt recomandate sandalele care nu acoperă partea superioară și părțile laterale ale piciorului. Acest lucru va menține picioarele răcoroase și va împiedica să vă lipiți de sandale.

Ar trebui evitate curelele din spate sau călcâiul care vă păstrează piciorul blocat în loc, deoarece acest lucru poate face transpirația și mai puternică.

Care sunt cele mai bune sandale pentru picioarele cu monturi?

Cele mai bune sandale pentru picioare cu monturi sunt cele care acoperă o cantitate cât mai mică din picior, deoarece acestea le vor permite picioarelor să respire și veți evita durerea provoactă de cele mai multe ori de încălțămintea prea strâmtă.

Modelele ce au curele la gleznă și spate sunt cele mai potrivite. Arată frumos și nu veți avea probleme cu motnurile.

Ce sandale pot preveni umflarea?

Vremea caldă determină reținerea lichidului în organism, ceea ce poate duce uneori la umflături ale picioarelor.

Dacă aveți nevoie de sandale confortabile pentru picioarele care se confruntă deseori cu această problemă, căutați modele cu tălpi plate care oferă suport pentru gleznă.

O sandală deschisă va fi cea mai eficientă, deoarece aceasta vă poate menține picioarele reci în timp ce reglează temperatura corpului.

Care sunt cele mai bune sandale pentru sprijinul arcului și fasceita plantară?

Dacă suferiți de afecțiuni ale arcadei tălpii sau de fasceită plantară, căutați sandale cu  curea și cupe pentru călcâi adânci pentru a determina stabilitatea mișcării.

Sandalele cu arcuri încorporate pot ajuta, de asemenea. În mod fundamental, doriți să vă asigurați că sandalele vă vor menține picioarele în poziție neuniformă pe sol. Dacă nu ați găsit încă încălțămintea potrivită, puteți oricând să apelați la tălpi interioare special concepute pentru aceste probleme.

0 Shares
You May Also Like