Cum sa decoram in siguranta bradul de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Cum sa decoram in siguranta bradul de Craciun?In fiecare an din pacate, au loc mii de accidente la nivel global din cauza focurilor izbucnite la instalatiile de iluminat, instalate cu ocazia diferitelor sarbatori, cu pagube de sute de milioane de dolari.

Aici puteti gasi cativa pasi foarte simpli de urmat, dar in acelasi timp salvatori, pentru a va asigura un sezon de sarbatori sigur si fericit.

Prevenirea focurilor la bradul de Craciun.

Trebuie sa luam unele masuri speciale de siguranta atunci cand avem un brad impodobit de Craciun in casa; un copac care a luat foc, va extinde focul foarte rapid in camera si de asemenea, va elibera fum si gaze toxice.

•    Selecteaza cu atentie un brad si decoratiuni de Craciun pentru perioada sarbatorilor.
•    Ingrijirea copacului: nu amplasa bradul in apropierea unei surse de caldura sau foc, acesta trebuie instalat la o distanta de minim 1m de orice astfel de sursa. Caldura va incalzi copacul (din orice material ar fi prelucrat) si il va expune la scantei sau flacara, facand astfel arderea rapida o certitudine. De asemenea aveti in vedere sa nu aruncati scrum de tigara in apropierea copacului.
•    Depozitarea trebuie efectuata la loc uscat, ferit de umiditate si caldura excesiva.
•    Daca folositi un bradut metalic sau artificial, asigurati-va ca este rezistent la foc.
In acelasi timp cu masurile pe care trebuie sa le luam cu privire la asamblarea, locul instalarii si montarea bradutului, trebuie sa avem in vedere si instalatia sau instalatiile de iluminat pe care le-am ales pentru iluminarea bradutului.

Toate luminile electrice trebuie tratate cu grija pentru potentialul avut in declansarea focului sau socului electric. Daca putem face upgrade la lumini de tip LED (light emiting diode), ne asiguram ca acestea au dovedit ca sunt mai sigure si in acelasi timp nu genereaza caldura.
•    Mentineti instalatia de lumini, inspectati-o frecvent sau macar in fiecare an inainte de a o instala, uitati-va dupa fire rupte, intrerupte, socket-uri rupte sau crapate sau urme vizibile de folosire indelungata.
•    Nu folositi fire invelite in material textil, acestea prezinta risc crescut la ardere.
•    Nu supra-incarcati circuitul/circuitele instalatiei si verificati din cand in cand firele, acestea nu ar trebui sa fie calde la atingere.
•    Daca se poate, folositi fire groase, acestea ard mult mai greu si sunt greu de distrus/deteriorat.

Decoratiunile de Craciun, prezinta si ele risc ridicat la foc, mai ales daca nu sunt amplasate cu grija. Trebuie sa folosim decoratiuni rezistente la foc si sa ne asiguram ca sunt la distanta de sursele de caldura. Incercati sa evitati cat mai mult hartia, mai ales in combinatie cu o instalatie de iluminat.

De asemenea, decoratiunile foarte mici si usor deteriorabile trebuie tinute la distanta de copiii mici sau animalele noastre de companie, nu puneti ornamente care au in componenta mici parti de metal sau arata ca bomboanele, pe ramurile de jos, acolo unde pot ajunge cu usurinta copiii.

Evitati pe cat posibil folosirea lumanarilor, iar daca vreti totusi neaparat sa le folositi, acestea trebuie supravegheate constant, asigurati-va ca sunt introduse in suporturi foarte stabile si ca sunt greu de rasturnat sau la o eventuala lovire, nu cad cu usurinta.

0 Shares
You May Also Like