Cum sa faci un interviu telefonic?

0 Shares
0
0
0

Cum sa faci un interviu telefonic?La tot pasul intalnim telefoane mobile. Unii au telefoane foarte performante, altii mai putin performante. Unii au telefoane Nokia, altii Samsung. Unii au acumulatori Nokia originali, altii au acumulatori Nokia de la tot felul de firme care in nici un caz nu ofera aceeasi calitate.

Esti interesat de acumulator Nokia original? Atunci intra pe www.magazingsm.ro si alege cei mai calitativi acumulatori. Preturile sunt accesibile, iar modelele sunt variate. De asemenea, site-ul ofera o multime de alte accesorii atat de necesare telefoanelor mobile.

Tehnologia avanseaza de la o zi la alta. Telefoanele sunt tot mai performante, posesorii de telefoane mobile sunt tot mai multi, iar afacerile se fac tot mai des la telefon. Un lucru des intalnit in zilele noastre este interviul telefonic.

Daca obisnuiesti sa faci astfel de interviuri, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte pentru a face totul ca la carte si pentru a reusi.
In primul rand, cand programezi un interviu telefonic, asigura-te de faptul ca in acele momente vei avea linistea necesara. Nu trebuie sa fii deranjat in nici un fel, de nici un factor. Trebuie sa iti focalizezi in totalitate atentia pe discutia si pe persoana in cauza.

Un interviu telefonic trebuie pregatit ca un interviu care se desfasoara fata in fata. Trebuie sa faci cercetari in ceea ce privese compania, trebuie sa pui intrebari legata de experienta de munca, disponibilitatea posibilului angajat sau calificarea. Pregateste-ti o hartie si un pix pentru a nota lucrurile importante sau ideile pe care nu vrei sa le scapi din vedere.

Noteaza-ti de la inceput numele persoanei intervievate si numarul de telefon, deoarece convorbirea s-ar putea intrerupe in orice moment, din diverse cauze, fapt pentru care trebuie sa o reei.

Comporta-te ca la un interviu normal. Pentru a arata faptul ca asculti ce are de spus intervievatul, repeta raspunsul sau. Luam un caz banal de simplu. De exemplu, daca intervievatul spune ca are o experienta de 3 ani in domeniul IT, ii poti spune „Sa inteleg ca de 3 ani lucrezi intr-o companie de IT?”.

Astfel vei arata faptul ca esti atent/a la persoana de la celalalt capat al firului. Evita sa raspunzi simplu, cu „Da” sau „Nu”, concentreaza-te sa fii mereu pe subiect, si daca intervievatul are nevoie de putin timp pentru a da unele raspunsuri, da-i timpul necesar.

Nu este deloc politicos din partea intervievatorului sa mestece guma, sa bea, sa manance sau sa scoata anumite interjectii nepotrivite. Astfel arati o totala lipsa de interes pentru intervievat, iar acesta s-ar putea simti stanjenit. Comporta-te la fel cum ai dori sa fii tratat tu.

Incearca sa ai un ton al vocii cald si placut, deoarece intervievatul nu iti va putea studia gesturile fizice, ci doar te poate auzi.Incheie interviul intr-o maniera placuta, politicoasa si reafirma-ti interesul pentru persoana pe care ai contactat-o.

Trateaza totul cu seriozitate si comporta-te ca la un interviu normal, ofera-i intervievatului atentia si respectul cuvenit si nu uita ca reprezinti o firma, iar o simpla discutie telefonica poate fi suficienta pentru a merge mai departe.

0 Shares
You May Also Like