Cum sa invatam chitara singuri?

Cum sa invatam chitara singuri?

0 Shares
0
0
0

Depasirea tentatiei de a ne apuca de invatat un instrument singur este destul de mare la inceput insa pe cate de mare este tentatia la fel de greu va fi la inceput sa obtineti rezultate care sa va multumeasca prin comparatie cu cei care studiaza in mod constat cu un profesor.

Sunt multi pasionati de chitare insa nu toti vor sa faca cursuri platite. Desi prin comparatie cu perioada in care profesorii au invatat sa cante la chitara, in momentul acesta avem nenumarate informatii despre chitara, materiale de studiu si muzica, in mod ciudat este mai greu sa facem primii pasi de unii singuri.

Noi va prezentam in acest articol care sunt cele mai importante probleme atunci cand vrem sa invatam sa cantam la chitara sau la bass singuri ori cu colegii de scoala.

Cele mai importante probleme pot sa fie timpul lung necesar studiului ori depasirea grea a nivelelor de pregatire. Aceste nivele pot sa fie depasite de 6 ori mai greu prin comparatie cu studiul cu ajutorul unui profesor.

Alegerea materialelor de pregatire poate sa fie dificila. Chiar daca sunt cantitati mari de informatii pe internet este destul de greu sa alegeti o metoda preferata de studiu care sa vi se potriveasca si initial veti gasi manualte nepotrivite ca stil sau ca nivel.

Invatand singur nu aveti un program de pregatire eficient. Este posibil ca o saptamana sa studiati 3 ore si apoi sa nu mai continuati. Este important sa studiati zilnic si cat mai eficient macar o ora.

Va va fi greu sa va autoevaluati. Orice chitarist vrea sa sara peste unele etape si sa devina un expert peste noapte desi are acest instrument de numai cateva luni. Ceea ce nu stiti deloc nu are cum sa fie egal cu ceea ce ar trebui sa stiti perfect pentru a putea fi oricand siguri pe cunostintele pe care le detineti.

Nu veti avea cui sa puneti intrebarile cu privire la teoria muzicala ori la elementele estentiale din studiul chitarei si aceste probleme pot sa apara tot timpul insa niciodata nu au cum sa aiba un raspuns concludent sau elocvent.

Lipsa motivatiei personale poate sa fie o alta problema care sa incetineasca procesul de invatare. Dupa cateva luni in care invatati singuri este posibil sa fiti atrasei de alte lucruri si sa renuntati sau sa invatati tot mai putin.

Va puteti simti descurajati de lipsa unor rezultate palpabile si daca invatati cateva acorduri ori cateva piese de la maestrii de pe youtube veti pierde complet interesul pentru a studia chitara.

Nevoia de a integra in permanenta toti factorii externi poate sa puna probleme. Programul de la facultate, jocurile la calculator, alte pasiuni care pot sa micsoreze timpul pe care il petreceti cu instrumentul respectiv, sunt factori care va pot trage inapoi de la invatat.

Pot sa apara sincope care sa va dauneze cand studiati chitara cum ar fi sa va placa o piesa apoi sa renuntati la ea doar pentru ca nu aveti toate cunostintele necesare. Pentru a invata sa cantati la chitara veti avea in primul rand nevoie de rabdare.

0 Shares
You May Also Like