Cum sa practici un management al schimbarii de succes?

0 Shares
0
0
0

management al schimbarii de succesNu de putine ori, oamenii simt nevoia de o schimbare. Unii cumpara masini, altii terenuri, altii afaceri. Masinile si terenurile sunt putin mai usor de gasit, insa, cand vine vorba de oferte afaceri, lucrurile se pot complica.

Daca esti interesat de oferte afaceri insa nu stii de unde sa incepi, te afli in locul potrivit. Intra pe Afaceri-proprietati.com si vezi despre ce este vorba.

Deseori, nevoia de schimbare si/sau necesitatea de schimbare apar si in cadrul unei companii. Astfel de situatii pot fi dificile, fapt pentru care, trebuie sa practici un management al schimbarii la un nivel ridicat. In cele ce urmeaza, vorbim de cateva idei care ar putea fi utile celor aflati in astfel de situatii.

Lasa in urma trecutul : Cand trebuie sa faci o schimbare, pur si simplu o faci. Nu te mai gandesti la ce a fost in trecut sau la ce ar fi putut fi. Acest lucru nu-ti va aduce deloc beneficii, ci din contra, te va demotiva si vei afecta procesul de schimbare.

Ai incredere in ceilalti: Nu poti face o schimbare de unul singur. Ai incredere in ceilalti angajati si in faptul ca ei te vor ajuta sa duci la capat cu bine aceasta situatie.

Fii perseverent: Oamenii au tendinta sa accepte mai greu schimbarile care intervin. Da-le incredere ca va fi bine, ai rabdare si vei vedea ca schimbarea se va face cu usurinta.

Afla ce e in spatele unei situatii linistite: Daca situatia ti se pare totusi prea linistita, nu este un semn prea bun, deoarece, de cele mai multe ori, schimbarile nu se produc atat de simplu. Afla ce se afla in spatele situatiei si actioneaza.

Actioneaza rapid: Incearca sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a accelera procesul de schimbare, deoarece este important ca tranzitia sa fie scurta. Te-ai hotarat sa faci o schimbare? Foarte bine. Actioneaza rapid.

Mai putina democratie: Cand vine vorba de schimbare, se pare ca democratia nu este o idee prea buna. Cu cat mai putina, cu atat mai bine. Imagineaza-ti cum ar fi altfel.

Spune clar si concis ce ai de gand sa faci: Pentru angajati schimbarile nu sunt usoare, insa, daca o lungesti prea mult, nu e bine. Spune clar si direct ce anume vrei sa schimbi, nu umbla cu amanari si ocolisuri.

Tine cont de instinct: Se pare ca cei mai importanti oameni de afaceri au realizat foarte multe luandu-se dupa instinct. Nu cred ca ar fi o idee rea sa faci si tu la fel, daca esti de parere ca a-ti asculta instinctul te va ajuta.

Analizeaza bine situatia: Chiar daca am lasat la urma aceasta ultima idee, ea este cea mai importanta. Deseori, oamenii de afaceri fac marea greseala de a analiza totul in detaliu mult prea tarziu. In nici un caz nu se procedeaza astfel. Analizeaza totul bine, dinainte de a incepe schimbarea, apoi urmeaza sfaturile amintite mai sus.

Nu uita, schimbarea nu inseamna neaparat un lucru negativ. Ea poate fi foarte benefica pentru afacerea ta.

0 Shares
You May Also Like