Cum se alege un cartus toner?

Cum se alege un cartus toner?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege un cartus toner?Doriti sa stiti sa alegeti un cartus de toner pentru imprimanta dvs.? Exista mai multe tipuri diferite de cartuse, asa ca trebuie sa puteti decide care este cel mai bun pentru dvs.

Inainte insa de a va indrepta atentia spre un magazin de specialitate precum CartuShop, care comercializeaza diferite tipuri de cartuse de imprimanta, trebuie sa va intrebati de cate ori v-ati reincarcat deja cartusul toner.

Functionalitatea sa este redusa foarte mult dupa ce a fost reincarcat de 1 sau 2 ori. Daca deja cartusul toner pe care il detineti in prezent este foarte vechi, cel mai bine este sa-l reciclati si sa cumperati un cartus nou.

Exista trei tipuri de cartuse de toner pentru dumneavoastra: cartuse de toner originale (OEM), puteti de-asemenea alege un cartus toner compatibil, sau puteti cauta si cartuse refabricate. Dar, stii ce consideratii ar trebui sa luati in considerare pentru a determina care este potrivit si pe care ar trebui sa il cumparati?

Cartuse originale de toner (OEM)

Abrevierea OEM provine din limba engleza “Original Equipment Manufacturer”, acest termen se traduce ca “originalul producatorului de echipamente”. Compania care a produs imprimanta si accesoriile sale produce cartusele originale de toner.

Adica, mai pe intelesul tuturor, cumparand un astfel de cartus, inseamna ca il achizitionati direct de la sursa.

Principalul avantaj al alegerii unui astfel de cartus toner pentru imprimanta dvs., este ca aveti calitatea este asigurata. Datorita faptului ca vine de la producatorul original, stiti ca va functiona pe imprimanta. In plus, acesta include de obicei o garantie, astfel incat sa puteti fi sigur de functionarea sa.

Desigur, alegerea unui cartus de toner OEM are si un mare dezavantaj. Acest tip de cartus este cel mai scump dintre toate. La urma urmei, nu platiti doar pentru cartus, iar acest lucru il stiti cel mai probabil.

Cand cumparati un cartus toner OEM, de asemenea platiti numele de brand, experienta sa si pacea de spirit de a sti ca produsul va functiona. Cu toate acestea, cartusele de toner compatibile functioneaza foarte bine si fac fata cerintelor; la fel ca si cartusele originale de toner. In plus, cele compatibile au fost verificate de producatori pentru a asigura functionarea lor.

Cartuse compatibile

Cartusele compatibile sunt cartuse de toner de la terti. Ca urmare, producatorul original nu produce cartuse de toner compatibile. Chiar si asa, cartusele compatibile au o calitate si o performanta egala sau similara cu cea a cartuselor OEM.

Alegerea cartuselor de tip toner din aceasta clasa nu este un pericol pentru imprimanta sau o risipa de bani. La urma urmei, producatorii de imprimante laser verifica intotdeauna cartusele de toner compatibile. Cand cumparati cartuse compatibile sunteti sigur ca acestea vor functiona.

Dupa cum v-ati putea astepta, marele avantaj in a alege cartuse de toner compatibile, este ca acestea se gasesc la preturi mai bune. Ele sunt mai ieftine, dar totusi sunt de buna calitate. Cartusele compatibile, pe care tertii le produc, trebuie testate si aprobate de producator. Puteti fi sigur ca un cartus toner compatibil va functiona la fel ca un cartus OEM.

Cu toate acestea, unele terte parti care produc cartuse compatibile au standarde de calitate diferite decat altele. Este important sa cumparati intotdeauna cartuse de la producatori de renume. La CartuShop de exemplu, puteti fi siguri ca gasiti cele mai bune cartuse toner compatibile.

De aceea, acest magazin online reprezinta cea mai buna alegere pentru cumpararea cartuselor toner, si este recomandat de atat de multa lume. In plus, vi se va oferi si un pret accesibil si standarde inalte de calitate pentru produsele achizitionate.

Cartuse refabricate

Un cartus refabricat este un cartus care a fost initial un cartus compatibil sau OEM. Odata ce un cartus ajunge la un nivel in care nu mai poate fi reumplut, componentele sale sunt utilizate pentru a crea un cartus refabricat. Alegerea cartuselor de toner refabricate, inseamna de fapt alegerea cartuselor reciclate.

Deoarece cartusele refabricate sunt reciclate, alegerea cartuselor de toner de acest tip are o caracteristica pozitiva importanta. Acest lucru inseamna mai putina poluare este generata in mediu. Aceasta categorie de cartuse are de-asemenea preturile mai mici in comparatie cu cartusele OEM, iar cartusele refabricate au preturi comparabile cu cartusele toner compatibile.

Cu toate acestea, cartusele reciclate au un randament si o calitate mai mici in comparatie cu celelalte tipuri de cartuse. Alegerea cartuselor de toner refabricate inseamna cunoasterea riscurilor.

Deoarece acestea nu au fost aprobate de producatorul imprimantei, nu se poate garanta ca functioneaza corect. Cartusele refabricate defecte pot deteriora de asemenea imprimanta, sau pot anula garantia acesteia.

Acestea sunt asadar cele trei categorii de cartuse toner pentru imprimanta spre care va puteti indrepta atentia.

Cartusele OEM sunt de calitate premium dar sunt scumpe, cartusele compatibile sunt de calitate buna si au preturi atractive, in timp ce si cartusele refabricate au preturi atractive, dar nu sunt la fel de sigure.

Luand in considerare toate cele discutate, cel mai indicat ar fi ca atunci cand cautati cartuse toner pentru imprimanta, sa alegeti cartusele toner compatibile.

0 Shares
You May Also Like