Cum se pregateste o nasa pentru botez?

0 Shares
0
0
0

O femeie care trebuie sa fie nasa si sa crestineze un bebelus, cu siguranta trebuie sa se pregateasca atat spiritual cat si material, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect.

In primul rand, din punct de vedere material, nasa trebuie sa se pregateasca sa suporte anumite cheltuieli, iar aici discutam in primul rand despre cumpararea lumanarii pentru copil, care trebuie sa fie cu funda albastra pentru baiat si cu funda rosie sau roz pentru fata. Deasemenea, poate cumpara funda alba atat pentru fata cat si pentru baiat.

Apoi, nasa trebuie sa cumpere si un trusou pentru botez, iar in zilele noastre optiunile sunt nelimitate, ba mai mult, se pot gasi pe piata si trusouri personalizate botez, asa ca in mod evident nasa are de unde sa aleaga trusoul ideal.

Trusoul pentru botez, indiferent ca este pentru o fetita sau pentru un baietel, trebuie sa contina sticluta pentru mir, care acasa va fi umpluta cu ulei de masline si care in biserica va capata denumirea de ulei sfant (mir). Acesta este folosit pentru crestinarea bebelusului, dar si a doua zi la baita de acasa.

Panza de mir care mai poarta denumirea de crasma este o alta piesa componenta a unui trusou botez, iar in interiorul acesteia este invelit bebelusul imediat dupa ce este crestinat. Apoi, este nevoie de o fasa, pentru ca aceasta are rolul de a completa panza de mir la invelirea bebelusului, insa fasa nu intra in contact direct cu bebelusul proaspat crestinat.

Trusoul trebuie sa contina un prosop pentru bebelus, care se foloseste pentru a sterge bebelusul imediat dupa crestinare, dar si un prosop mai mic pentru preot si sapun pentru preot care sunt folosite de catre acesta pentru spalarea spirituala a mainilor.

Atunci cand alege trusoul pentru botez, nasa trebuie sa se uite cu atentie la calitatea materialelor din care este alcatuit trusoul, la modelele de trusouri botez, pentru ca exista diferite modele, care mai de care mai interesante.

Dimensiunile trusoului sunt deasemenea importante la fel ca si estetica de ansamblu. Tinand cont de faptul ca sticluta pentru mir, panza de mir si fasa, alaturi de prosopul bebelusului le raman parintilor, nasa ar putea sa isi indrepte atentia spre un trusou personalizat de botez.

Ei bine, pe langa alegerea trusoului de botez, cu siguranta nasa de botez a bebelusului mai are o cheltuiala. Nu exista o lege scrisa in acest sens, insa de regula nasii le cumpara bebelusilor pe care ii crestineaza un cadou simbolic, care sa ramana drept amintire de la botez. Pentru fetite, de regula nasele cumpara cercei din aur, in timp ce pentru baieti se poate cumpara o bratara din argint.

Asadar, aceasta reprezinta pregatirea materiala a nasei pentru botezul bebelusului, insa de precizat este faptul ca o femeie trebuie sa fie pregatita si spiritual pentru a putea deveni nasa unui bebelus.

Ei bine, in mare parte acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le cunoasca toate femeile care urmeaza sa indeplineasca rolul de “nasa” pentru un bebelus.

0 Shares
You May Also Like