Cum se spalau hainele fara masina de spalat?

0 Shares
0
0
0

Cum se spalau hainele fara masina de spalat?Masinile de spalat rufe tin si ele pasul cu evolutia in tehnologie si pe langa faptul ca ele prin fabricatie spala rufele, mai nou isi dozeaza singure cantitatea de detergent sau balsam sau isi seteaza programul de spalare in functie de cat de murdare sunt hainele.

Probabil ca in timp acestea noutati tehnologice vor fi o normalitate, insa chiar si dupa ce vom fi posesorii unei masini inteligente de spalat rufe intotdeauna vom avea nevoie de serviciile de reparatii masini de spalat.

Oricine considera ca in ziua de astazi o masina de spalat rufe este o adevarata necesitate, insa oare cum se descurcau predecesorii nostri inainte ca aceasta sa fie atat de comuna in toate gospodariile?

In Romania, rufele se spalau in vaiaga. Acest instrument casnic in forma unui cos si construit din bucati de lemn se mai numea si valtoare deoarece prin modul in care era conceput permitea captatea apei printr-un jgheab si invartirea acesteia in interior, astfel hainele erau spalate printr-un procedeu asemanator celui dupa care functioneaza si masinile automate astazi. Vaiaga era folosita in rauri pentru ca forta apei sa creeze fluxul necesar invartirii hainelor, in acest fel hainele erau rostogolite iar murdaria era eliminata.

In cadrul procesului de spalare de odinioara al rufelor, dupa cum puteti intui, nu se folosea detergent sau balsam, insa gospodinele utilizau cenusa sau sapunul facut in casa. Dupa ce hainele erau spalate prin aceasta modalitate inventiva, femeile lua rufele din vaiaga cu ajutorul unui carlig din fier si doar le puneau la uscat.

O astfel de vaiaga a fost gasita intr-o casa traditionala a anilor 1892 din Barlova care ulterior a fost remontata in Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” unde inca mai poate fi vizitata.

Vi se pare un mod primitiv de a spala rufele? Aflati ca la inceputuri oamenii spalau rufele prin lovirea acestora de pietre. Hainele erau frecate cu nisip si spalate tot in rau, acesta fiind cea mai la indemana sursa de apa.

Odata cu evolutia tehnologiei si a aparitiei noilor masini de spalat moderne si problemele de defectare a acestora s-au inmultit. Washservice.ro tin pasul cu modernitatea si sunt capabili sa repare cele mai noi modele de masini de spalat, dar si cele care se afla la “varsta a treia”. Beko, Indesit, LG, Samsung, Ariston, Siemens, Gorenje, Whirlpool, Zanussi, Daewoo, Bosch, Candy, Hoover sau Arctic sunt doar cateva dintre marcile de masini de spalat care au trecut prin mana specialistilor de la Washservice.

Cunostintelor tehnice si experientei in reparatii masini de spalat li se alatura si dotarea cu piese de schimb pentru cele mai diverse modele de masini de spalat. In acest fel se elimina acei timp morti de cautare si cumparare a materialelor necesare inlocuirii pieselor stricate.

Insa pachetul de facilitati nu se sfarseste aici, echipa specialistilor de la Washservice.ro este constienta de problemele pe care le aduce o masina de spalat rufe stricata prin urmare necesitatea dumneavoastra va fi intotdeauna tratata cu prioritate, iar constatarea problemelor care necesita reparatii este gratuita la fel ca si transportul la service-ul de reparatii masini de spalat.

Daca aveti diverse nelamuriri despre cum trebuie sa functioneze masina dumneavoastra de spalat va invit pe blogul Washservice, unde cu siguranta veti gasi raspunsuri pertinente la problemele dumneavoastra.

Vremea cand masinile defectate erau aruncate direct la gunoi este demult apusa. Washservice va aduce solutii!

Alte stiri actuale :

1. Cum să cureți mașina de spălat
2. Cascadorie spectaculoasa cu masina de spalat
3. Tradiţii şi obiceiuri de Florii: Ce trebuie să facem pentru a ne vindeca de boli
4. Parada Masinilor de spalat Retro, o noua campanie Indesit pe Facebook

0 Shares
You May Also Like