De ce aleg unii oameni incinerarea?

De ce aleg unii oameni incinerarea?

0 Shares
0
0
0

De ce aleg unii oameni incinerarea?In ultimii ani a crescut in Romania in mod considerabil activitatea desfasurata de majoritatea crematoriilor. Multe familii si-au incinerat decedatii dupa ce acestia au parasit aceasta lume.

In primul rand, familiile greu incercate au ales sa faca acest lucru dat fiind faptul ca decedatii au dorit sa fie incinerati, iar cei ramasi in urma s-au conformat si i-au incinerat.

Apoi, multe familii au ales sa isi incinereze decedatii intr-un crematoriu Romania, pentru ca incinerarea este mai ieftina in general decat inhumarea. Cand situatia financiara a unei familii nu este tocmai buna, cu siguranta chiar si cateva sute de lei conteaza.

Exista insa multe motive datorita carora familia indoliata poate alege incinerarea celor dragi atunci cand acestia mor. Va puteti gandi de-asemenea la incinerarea dvs. dupa moarte din diferite motive.

Incinerarea este fara doar si poate o metoda demna de a parasi scena vietii. Pentru cei care au fost mereu mai excentrici si mai non-conformisti in timpul vietii, cu siguranta chiar si parasirea scenei vietii trebuie sa aiba loc in mare stil, iar acesta poate fi reprezentat de incinerare.

Incinerarea este o practica pe care legile romane o recunosc de foarte mult timp, inca de prin perioada interbelica mai exact. Asadar, puteti alege fara probleme incinerarea care din punct de vedere legal in tara noastra, este egala ca statut cu inmormantarea.

Un alt detaliu important de mentionat este acela ca in ultimul timp, in toata Europa a crescut numarul incinerarilor. Plus de asta, in acest an au avut loc cele mai multe incinerari, iar acest lucru se datoreaza in cea mai mare parte pandemiei de Coronavirus, datorita careia au murit sute de mii de persoane. Daca pana nu demult, 36% dintre cei decedati in Europa erau incinerati, cu siguranta acum, acest procent al persoanelor incinerate dupa moarte, a crescut considerabil.

Incinerarea este o practica din punct de vedere etic si estetic, superioara inhumarii, iar acesta este un motiv datorita caruia este demna de luat in considerare de catre orice familie indoliata.

Un alt motiv datorita caruia incinerarea este din ce in ce mai practicata si in tara noastra, este reprezentat de lipsa locurilor de veci, sau de dificultatea gasirii unui loc de veci. In mediul rural problema nu este atat de grava pentru ca se va gasi in final un teren care sa fie amenajat pentru a fi cimitir. La oras este insa problema, iar aici discutam despre cele mai mari orase ale tarii, pentru ca locurile de veci se gasesc din ce in ce mai greu.

De aceea, multe persoane de la oras vor fi incinerate dupa ce vor trece in nefiinta, iar aici facem referire in special la cei care locuiesc in orasele mari ale tarii, precum Cluj Napoca de exemplu.

Un alt motiv datorita caruia este recomandat sa alegeti incinerarea umana pentru o persoana draga trecuta in nefiinta sau chiar si pentru dvs. cand veti trece in nefiinta, este reprezentat de faptul ca aceasta procedura exprima intr-o mare masura, un nivel superior al libertatii de constiinta. Totodata, incinerarea reprezinta un sentiment al tolerantei si al acceptarii diferentelor.

Nu exista motive religioase pentru a opta pentru inhumare. Nu exista in Vechiul Testament si nici in Noul Testament paragrafe care sa mentioneze faptul ca incinerarea este impotriva credintei sau impotriva religiei. Plus de asta, focul are rol purificator in textele biblice.

Asadar, exista multe motive pe care le puteti avea pentru a alege incinerarea. Va puteti gandi la acest lucru, iar la batranete le puteti cere celor dragi sa va incinereze, in loc sa va inhumeze. Pana atunci insa, la randul vostru va puteti incinera rudele decedate, in loc sa le inhumati.

0 Shares
You May Also Like