De ce ar trebui sa obtineti o casca Bluetooth 5.0?

De ce ar trebui sa obtineti o casca Bluetooth 5.0?

0 Shares
0
0
0

De ce ar trebui sa obtineti o casca Bluetooth 5.0?Tehnologia Bluetooth evolueaza constant. Cea mai recenta versiune disponibila pe scara larga este Bluetooth 5.0., desi in curand ar trebui sa ne asteptam sa vedem dispozitive bazate pe noile sale iteratii: Bluetooth 5.1 si 5.2.

Dar ce inseamna pentru lumea castilor fara fir? Ce trebuie sa stim despre aceasta tehnologie atunci cand cautam casti bluetooth sau alte accesorii bluetooth?

Ce este nou in Bluetooth 5.0?

Bluetooth SIG a lansat aceasta versiune ultima majora a Bluetooth pe 6 decembrie 2016. Scopul sau principal a fost de a pregati tehnologia Bluetooth pentru explozia inevitabila in utilizarea obiectelor care au conexiune la internet.

In ceea ce priveste impactul sau asupra castilor si castilor fara fir, este logic sa comparati Bluetooth 5.0 cu versiunea anterioara, si anume Bluetooth 4.2.

Care este diferenta dintre Bluetooth 5.0 si 4.2?

Desi exista o multime de diferente, urmatoarele se remarca drept cele mai importante avantaje ale Bluetooth 5.0:

  • Latime de banda mai mare: in timp ce Bluetooth 4.2 transmite date la 1 Mbps, Bluetooth 5.0 o dubleaza la 2 Mbps.
  • Distanta mai lunga: Bluetooth 4.2 poate tine conexiunea la un alt dispozitiv pentru maximum 60 de metri. Cu Bluetooth 5.0, aceasta distanta este cvadruplata la 240 de metri.
  • Utilizare mai mica a bateriei: in ciuda transferului de date mai rapid, Bluetooth 5.0 face acest lucru consumand mai putina energie, ceea ce imbunatateste durata de viata a bateriei.
  • Audio dual: In cele din urma, Bluetooth 5.0 va permite sa conectati simultan doua dispozitive audio separate, cum ar fi castile sau difuzoarele, la o singura sursa audio. Doriti sa ascultati acelasi playlist Spotify pe avion? Doar apasati redare pe smartphone, folositi doua perechi de casti Bluetooth 5.0 si bucurati-va.
  • Important: Pentru a obtine avantajele de mai sus, toate dispozitivele in cauza ar trebui sa ruleze Bluetooth 5.0. Incercati sa redati o piesa de pe un telefon Bluetooth 5.0 pe doua casti Bluetooth 4.2 in acelasi timp? Ghinion. Nu va functiona.

Bluetooth 5.0 imbunatateste calitatea audio?

  • Raspuns scurt: Nu, nu direct. Daca aveti in vedere o pereche de casti Bluetooth 5.0 in speranta ca au o calitate audio mai buna, va trebui sa aveti la cunostinta faptul ca Bluetooth 5.0 nu ofera nicio imbunatatire a calitatii audio in sine.

Acestea fiind spuse, castile cu Bluetooth 5.0 sunt cu siguranta un pachet global mai atractiv decat cele cu Bluetooth 4.2 datorita avantajelor discutate mai sus.

Castile sau castile Bluetooth 5.0 vor functiona cu un telefon 4.2?

Da! Dupa cum am discutat anterior, toate versiunile Bluetooth sunt compatibile cu versiunile anterioare. Aceasta inseamna ca orice casca Bluetooth va functiona cu orice telefon, indiferent de versiunile lor. Dar retineti ca ambele dispozitive trebuie sa ruleze Bluetooth 5.0 pentru a profita din plin de noile caracteristici pe care le introduce.

De ce ar trebui sa obtineti o casca Bluetooth 5.0?

Deci, daca nu ofera o calitate audio mai buna, care este avantajul obtinerii unei casti Bluetooth 5.0?

Avantajele sunt legate direct de principalele avantaje ale Bluetooth 5.0 in sine:

  • Conexiune mai stabila: desi calitatea audio in sine nu se poate imbunatati, cu siguranta ar trebui sa intampinati mult mai putine probleme Bluetooth clasice, cum ar fi abandonarea audio si interferentele. Acest lucru se datoreaza atat latimii de banda mai mari, cat si autonomiei mai mari.
  • Baterie mai durabila: din cauza consumului redus de energie, castile Bluetooth 5.0 vor dura mai mult intre incarcari.
  • Audio dual: daca aveti norocul de a avea doua perechi de casti Bluetooth 5.0 si un smartphone sau computer compatibil, puteti incepe sa va partajati muzica cu altii fara probleme.

In mare parte, acestea sunt cele mai importante informatii pe care toata lumea ar trebui sa le detina cu privire la tehnologia Bluetooth 5.0.

 

0 Shares
You May Also Like