De ce inchiriaza turistii masini in Bucuresti?

0 Shares
0
0
0

Bucurestiul dupa cum bine stim cu totii este capitala Romaniei, este cel mai mare oras al tarii, si unul dintre cele mai importante orase ale Romaniei, daca nu chiar cel mai important.

Aici vin zilnic oameni de afaceri straini pentru a participa la intalniri de afaceri, dar si turisti, care opteaza pentru inchirieri auto Bucuresti, astfel incat sa aiba o masina inchiriata la dispozitie pe perioada sederii in capitala.

A inchiria o masina in Bucuresti, le ofera libertate de miscare turistilor, astfel ca acestia nu au de ce sa isi faca griji referitor la preturile de taxi, programul sau statiile de autobuz. Cu o masina inchiriata, pot ajunge in orice loc al capitalei.

Cu o masina inchiriata pot face economii, astfel ca care s-ar veni platiti pe taxi pentru plimbarile in oras, pot acoperi costurile de inchiriere a masinii. In plus, este mai placut ca acestia sa se urce in masina cand doresc si sa viziteze cele mai importante obiective turistice, decat sa sune mereu la taxi.

Ei bine, referitor la obiectivele turistice, capitala Romaniei are multe locuri interesante de vizitat, iar in continuare vom da cateva exemple:

Hanul lui Manuc

Construit in 1804 de bogatul comerciant armean Emanuel Marzaian (numit de turci „Manuc Bey”), hanul a purtat discutii preliminare cu privire la Tratatul de pace care a pus capat razboiului ruso-turc (1806-1812).

Locul de intalnire preferat al comerciantilor, Hanul lui Manuc si-a pastrat pana in prezent caracterul si aroma. Un restaurant, o crama si o patiserie primesc acum oaspeti din intreaga lume.

Restaurantul Beer Wagon

Restaurantul si casa de bere Beer Wagon a devenit, la scurt timp dupa deschiderea din 1879, unul dintre cele mai populare locuri de intalnire pentru alfabetii bucuresteni care se vor aduna pentru a discuta chestiuni din timpul lor. Stilul sau arhitectonic neogotic se reflecta atat in ​​fatade, cat si in decoratiunile interioare: coloane, arcade, candelabre, o scara din lemn, mobilier si picturi murale pe pereti si tavan.

Banca Nationala a Romaniei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) se afla pe locul uneia dintre cele mai faimoase cladiri din Romania: Hanul Serban Voda, care din 1678 pana in 1883 a fost casa diverselor institutii, de la un pub la han, la dormitorul unei fete! Dupa ce doua incendii au stricat cladirea, totusi, terenul a fost nivelat si in 1883, lucrarile la BNR au fost finalizate pentru proiectele arhitectilor francezi Cassien Bernard si Albert Galleron in 1885.

Construita in stil neoclasic francez, cladirea are o fatada cu Coloane corintene si o imensa sala bancara centrala. Trecerea timpului si-a lasat amprentele pe cladire, dar ramane un clasic demn de admiratie.

Piata Universitatii

Zgomotoasa cu multimea si traficul de dimineata pana seara tarziu, aceasta zona este unul dintre cele mai populare locuri de intalnire din Bucuresti.

Piata reuneste cateva capodopere arhitecturale remarcabile pe fiecare din cele patru colturi ale sale, incepand cu Scoala de Arhitectura a Universitatii din Bucuresti, Teatrul National Bucuresti, Spitalul Neoclasic Coltea si biserica sa minunata (1702-1794) si Palatul Sutu, acum Muzeul de Istorie Bucuresti.

In mijlocul pietei, pe o insula mica, 10 cruci de piatra acorda respect celor ucise in timpul revolutiei din 1989. Sub piata este un pasaj subteran cu magazine si restaurante, care le permite pietonilor sa treaca de la o parte a pietei la alta si sa acceseze statia de metrou.

Universitatea din Bucuresti

Bucurestiul ramane in primul rand un hub al invatamantului superior. Universitatea din Bucuresti a fost fondata in 1864 de Alexandru Ioan Cuza, conducator al principatelor nou unite al Valahiei si Moldovei. Lucrarile la cladirea neoclasica au inceput in 1857 si s-au terminat in 1859.

Intre cele doua razboaie mondiale, bibliotecile si coridoarele Universitatii au gazduit un numar impresionant de personalitati romanesti, printre care Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugène Ionesco, Sergiu Celibidache.

Pe tot parcursul anului, puteti gasi comercianti de carti in apropierea cladirii Universitatii, care vand orice, de la carti antice, inregistrari, ziare intrerupte si foi informative ilustrate de la o alta varsta pana la carti de mana a doua.

Spitalul Coltea

Cel mai vechi spital din Bucuresti, datand din 1704, Coltea a fost construit pe terenuri apartinand familiei Vacaresti, care la acea vreme detinea multe dintre marile prosperitati ale capitalei. Cladirea originala a fost distrusa de un cutremur in 1802, iar cladirea neoclasica aflata astazi dateaza din 1888.

Biserica de langa spital este constructia initiala din 1701 si este in prezent in curs de renovare atat de necesara. Spitalul ramane un centru de sanatate publica functional; puteti intra numai daca aveti afaceri oficiale. Biserica este insa deschisa tuturor, iar admirabilele siluete de pe tavan.

Acestea sunt cateva obiective turistice de vizitat in capitala, iar turistii ar face bine sa opteze pentru inchirieri auto Bucuresti. Avand o masina inchiriata la dispozitie, le va fi mult mai usor sa ajunga dintr-un punct in altul in Bucuresti.

0 Shares
You May Also Like