De ce sa vizitezi Tenerife?

De ce sa vizitezi Tenerife?

0 Shares
0
0
0

De ce sa vizitezi Tenerife?
Daca esti interesant de excursii Tenerife tot ce trebuie sa faci este sa citesti mai jos ce poti face aici.

In timp ce majoritatea vizitatorilor celei mai mari  zone din Canare se vor putea indragosti de plaja, sunt atat de multe lucruri pe insula Tenerife. De la mese cu steagul Michelin pana la trasee de drumetii cu adevarat spectaculoase, aveti multe motive pentru a experimenta insula cel putin o data in viata voastra.

Clima eterna de primavara

Cu o temperatura medie de 17 ° C (62 ° F) in ianuarie si de 25 ° C (77 ° F) in august, Tenerife are un climat temperat convenabil pe tot parcursul anului. Cunoscuta sub numele de “Insula primaverii eterne” (Isla de la Eterna Primavera), aceasta are o medie de peste 300 de zile de soare pe an, iar ploaia dureaza foarte putin. Vremea poate varia salbatic intre nordul si sudul insulei, totusi: vanturile calde din Sahara mentin sudul insulei fierbinte si uscat, in timp ce nordul luxuriant si verde tinde sa fie mai rece si mai umed. In cele din urma, nu este mai mult de o ora de mers cu masina intre cele doua.

Dramaticile stanci Los Gigantes

Una dintre cele mai spectaculoase atractii naturale de pe insula, stancile Los Gigantes fac parte din aceasta regiune vestica, acasa in numeroase statiuni izolate. Formatiunile imposibil de abrupte se ridica la o inaltime de 800 de metri, iar statiunile au plaje cu nisip vulcanic negru si o multime de golfuri stancoase izolate, cu apa frumoasa si limpede.

Vanatoarea de balene si delfinii

Marile temperate din jurul insulei Tenerife gazduiesc aproape 30 de specii diferite de balena si delfin, care pot fi vazute de la bordul navelor care pleaca din Los Cristianos sau din Los Gigantes in cele mai multe zile. Excursiile dureaza aproximativ trei ore, iar unele barci sunt decorate ca navele pirat (un tratament pentru cei mici).

Parcuri acvatice unice

Cel mai recent si mai mare parc tematic din Tenerife, tema Thai cu tematica Siam Park este o atractie relativ noua, care a castigat o mare popularitate in randul turistilor. Cel mai bine vizitat in timpul vremii fierbinti de vara, cu familia si copiii, parcul ofera plimbari pe apa, un rau lenes lung si lung si o piscina enorma si plaja cu nisip. Se indreapta spre Turnul de putere, un tobogan aproape vertical, de 28 de metri (100 de picioare), care va impinge printr-un acvariu uimitor.

Carnavalul flamboyant

In saptamana care duce la Postul Mare, sarbatorile de carnaval au loc pe intreaga insula. In colaborare cu Rio de Janeiro, carnavalul de la Santa Cruz de Tenerife este considerat de unii cel mai renumit din lume dupa orasul brazilian. In fiecare an, Grand Opening Parade incepe sarbatorile cu o procesiune plina de culoare, plina de pene  si costume, care strabate strazile. Sfarsitul carnavalului este marcat de ritualul oarecum bizar al de sardine in miercurea cenusii: o figura uriasa a unei sardine este asezata pe un tron, care este purtata pe strazile capitalei, urmata de o procesiune de razbunare a “vaduvelor”; sardina este apoi aprinsa cand ajunge la Plaza de España.

0 Shares
You May Also Like