Factori care influenteaza pretul repatrierii decedatilor

Factori care influenteaza pretul repatrierii decedatilor

0 Shares
0
0
0

Factori care influenteaza pretul repatrierii decedatilorIn prezent exista cateva milioane de cetateni romani care sunt stabiliti in alte tari din Europa si nu numai, iar acestia au plecat printre straini pentru ca mereu au sperat ca vor duce un trai mai bun printre straini.

Odata cu trecerea timpului, multi dintre romanii plecati in strainatate si-au gasit sfarsitul din diferite motive, iar familiile lor sfasiate de durere au fost nevoite sa caute cele mai bune solutii pentru repatrierea acestora.

Exista mai multe firme pe piata care presteaza servicii de transport funerar international, iar unele dintre aceste firme solicita preturi foarte mari pentru repatrierea decedatilor, asa ca familiile indurerate pot alege sa contacteze si alte firme, sau pot alege sa renunte la repatriere, ori sa accepte conditiile daca situatia financiara le permite.

De precizat este faptul ca pentru realizarea unui transport funerar international sunt necesare in primul rand cateva documente foarte importante. In lipsa unuia dintre aceste documene nu se poate realiza transportul, iar aici discutam despre pasaportul mortuar, certificatul de deces, certificat de imbalsamare si certificat constatator al decesului.

De obtinerea acestor documente se poate ocupa familia indurerata, sau se poate ocupa deasemenea firma care presteaza servicii funerare. Este firesc ca in conditiile in care de obtinerea documentelor se ocupa firma respectiva, pretul serviciilor sa fie mai mare.

Apoi trebuie precizat faptul ca pretul pentru transportul funerar cuprinde si cele doua sicrie necesare pentru repatriere. Discutam aici in primul rand despre sicriul special din zinc, care are purificator la interior, si fara care nu se poate realiza transportul.

Deci, persoana decedata este asezata in sicriul din zinc, dupa care acesta este asezat intr-un sicriu normal, din lemn, care are dimensiuni si grosime conform legislatiei Uniunii Europene. Ei bine, in cazul in care firma de servicii funerare se ocupa si de achizitionarea acestora, este firesc ca pretul repatrierii sa fie cat mai mare.

Apoi, conteaza foarte mult si tara din care se realizeaza transportul funerar international. De exemplu, repatrierea unei persoane decedate dintr-o tara vecina, cu siguranta nu este la fel de costisitoare ca si repatrierea dintr-o tara aflata la mare departare.

De exemplu, repatrierea unui decedat roman dintr-un oras din Ungaria, aflat la cativa kilometri de granita cu Romania, si transportul acestuia pana in primul oras romanesc de la intrarea in tara, cu siguranta este mult mai ieftina decat repatrierea unui cetatean roman dintr-o tara scandinava sau din Marea Britanie, si pana in Constanta de exemplu.

Asadar, atat tara din care se face repatrierea cat si localitatea din Romania unde se face repatrierea conteaza foarte mult, pentru ca distanta dintre cele doua localitati are o importanta aparte.

Pe langa distanta, mai conteaza si celelalte servicii despre care am discutat ceva mai sus in articol. Una peste alta insa, cel mai mult conteaza faptul ca exista in Romania mai multe firme de acest gen, care le ofera posibilitatea familiilor indurerate sa isi repatrieze decedatii, pentru a-i putea inmormanta acasa, crestineste, asa cum este normal. Cat despre preturi, acestea difera de la caz la caz si de la firma la firma.

0 Shares
You May Also Like