De ce un telefon Android este mai bun decat un iPhone?

De ce un telefon Android este mai bun decat un telefon iPhone?

0 Shares
0
0
0
De ce un telefon Android este mai bun decat un iPhone?

Smartphone-urile reprezinta o necesitate pentru fiecare persoana, dat fiind faptul ca pot fi utilizate in atat de multe scopuri. Cei care isi doresc dispozitive pe care sa le foloseasca strict pentru a comunica, isi pot alege telefoane second hand, dar care sa dispuna de specificatii tehnice notabile.

Cei care isi doresc dispozitive foarte performante, isi vor alege dispozitie noi, de la cei mai buni producatori de pe piata. Alegerea va fi una complicata, dat fiind faptul ca exista o mare lupta intre Android si iOS. Vom vedea insa in continuare de ce telefoanele Android sunt mai indicate.

1. Mai multe alegeri si optiuni

Cand alegeti un telefon Android, aveti ceea ce pare o cantitate nesfarsita de alegeri pentru telefoane. Vreti un telefon care face tot ce fac telefoanele in mod normal, impreuna cu fotografiile extrem de bune? Cumparati un telefon al carui obiectiv principal este camera. Vreti un telefon robust? Vreti un telefon care sa aiba un ecran de rezolutie 4K si nu un ecran de 720-1080p?

Vreti un telefon cu un factor de forma mai mic sau mai mare? Telefoanele Android acopera toate acestea, cu atat mai mult. Aceasta este frumusetea telefoanelor Android, pentru ca il puteti obtine pe cel care vi se potriveste.

Cu un iPhone insa, tot ce veti obtine este doar un iPhone. Tot ceea ce are in el este ceea ce obtineti. Sigur, s-ar putea sa obtineti 2 sau 3 optiuni pentru un telefon mai mic sau mai mare, care sa aiba hardware usor diferit, dar cam atat si nimic mai mult. Aparatul foto, ecranul, hardware-ul intern etc. vor fi aceleasi pe baza modelului.

2. PERSONALIZARE

Partea preferata a multor utilizatori despre telefoanele Android, se refera cu siguranta la personalizare. Daca va place sa va puteti personaliza telefonul, atunci Androidul este absolut calea de urmat. Nu va place tastatura standard cu Android? Totul este acum atat de usor… Descarcati doar o aplicatie pentru tastatura terta parte care o inlocuieste pe cea din stoc.

Nu va place intregul lansator care iti ruleaza telefonul? Descarcati un nou lansator. Vreti sa faceti ca telefonul dvs. sa aiba un aspect exact ca un telefon Windows? Da, poti face si asta.

Unde este posibil acest lucru cu iOS? Ei bine, Apple este un brand caruia ii place sa mentina lucrurile simple si usor de utilizat, ceea ce este in regula. Atunci de ce, odata cu lansarea fiecarei versiuni iOS, Apple copiaza multe lucruri pe care Android le-a avut de mult timp acum?

„Daca doriti un telefon cu toate cele mai recente functii de acum 2 ani, cumparati un iPhone.”

Text predictiv pe mesajele dvs., o aplicatie de sanatate, tastaturi terte, texturi de tip Swype, stocare in cloud pentru toate fotografiile, widget-urile si multe altele. Android (multumita Google) avea toate aceste functii cu mult inainte ca Apple sa le elibereze cu noi versiuni iOS.

La urma urmei, „imitatia este cea mai sincera forma de magulire.” Este sigur sa spunem ca majoritatea celor mai recente si mai bune functii software pot fi gasite pe Android, iar Apple este intotdeauna in urma. Android castiga clar din acest punct de vedere.

3. Google Play

Magazinul Google Play este fantastic. Este bine pus la punct, extrem de usor de utilizat si ofera despre orice tip de aplicatie la care va puteti gandi. Foloseste interfata de utilizator foarte simplista, care este frumoasa. Este usor de citit, le arata utilizatorilor ce vor sa vada si este atractiv vizual.

4. WIDGETS SI MULTITASKING

Acest lucru se leaga oarecum de sectiunea de personalizare, dar widget-urile au fost un avantaj urias avut de Android fata de iOS. Apple a ales sa nu aiba widget-uri disponibile pe niciunul din ecranele principale de acasa pentru a „evita aglomeratia”. De ce? A avea widget-uri pe ecranele de acasa cu Android este unul dintre lucrurile preferate pentru fanii Android.

Android ofera tot felul de widget-uri pe care le puteti pune pe ecranele de acasa. Aceste widget-uri pot fi orice, de la un ceas personalizat, vreme, alarme, apeluri directe la persoanele de contact din telefon, lanterna, e-mail, mesaje si multe altele. Puteti aranja aceste moduri pe ecranele de domiciliu si sa faceti ca ecranele de acasa sa fie exact asa cum le doriti.

Multitasking-ul a fost si el prezent de ceava timp pe Android, si este extrem de usor de utilizat. Pur si simplu deschideti fereastra multitask si puteti trage doua aplicatii pe care doriti sa le utilizati in acelasi timp in casetele corespunzatoare.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele datorita carora, in clipa de fata oamenii aleg ca atunci cand isi doresc un smartphone, fie ca se orienteaza spre telefoane second hand sau ca isi aleg un dispozitiv nou, opteaza pentru dispozitivele Android, in defavoarea dispozitivelor iPhone. Cu siguranta insa, dispozitivele Android, fie ele noi sau telefoane second hand, isi vor face treaba cu brio.

0 Shares
You May Also Like