Decoratiuni pentru brad - origine si semnificatie

Decoratiuni pentru brad – origine si semnificatie

0 Shares
0
0
0

Decoratiuni pentru brad - origine si semnificatie
Peste tot in lume, pomii de Craciun impodobiti sunt pusi in camere de zi stralucitoare cu instalatie perdea luminoasa, magazine sau in locuri publice in fiecare an. Anumite motive ale decoratiunilor copacilor au o traditie indelungata si o semnificatie simbolica. Toate elementele decorative cu care este decorat pomul de Craciun se numesc decoratiuni.

Acestea includ, mai presus de toate, lumini, globuri, conuri de pin, beteala, bastoane de bomboane si figurine. Originea acestei traditii de Craciun isi are inceputurile in secolul al XVI-lea, cand primii brazi de Craciun au fost impodobiti cu mere si nuci.

Nuiele verzi au fost folosite inca din Evul Mediu. Bradul de Craciun nu a aparut decat in ​​Evul Mediu si a fost folosit initial ca decoratiuni de Craciun in locurile publice. Bijuteriile pentru ramurile vesnic verzi sunt mult mai vechi. Fructele comestibile si florile artizanale au fost primele forme dovedite de decoratiuni ale pomului de Craciun.

Din secolul al XVI-lea a crescut popularitatea pomului de Craciun, deci si a decoratiunilor pomului de Craciun. Multe forme de bijuterii sunt agatate pe ramuri ca simboluri, precum merele ca simbol al verii sau nucile pentru fertilitate.

Globurile au fost descrise din secolul al XIX-lea. Probabil a fost inventat in orasul turingian de sticla Lauscha. Ca inlocuitor al simbolului marului, de atunci a cucerit locul preferat in ajunul Craciunului, in fata majoritatii celorlalte decoratiuni ale pomului de Craciun. Forma sferica si stralucirea sticlei fac ca pomii de Craciun sa fie decorati in mod deosebit de stralucitor in lumina lumanarilor.

Inainte de inventia pomului de Craciun, suflantii de sticla Lauscha au reusit sa faca din sticla obiecte decorative artistice. Saracia lor nu le-a permis sa detina ei insisi astfel de decoratiuni de brad. Dar a existat timp pentru idei noi in timpul iernii, cand numarul comenzilor era scazut. Intotdeauna iarna, suflantii de sticla au examinat competitia. Multe piese noi au fost lasate, de asemenea, pentru copiii altfel negrafati ai acestor familii. Argintarea si pictura au dat sferelor caracterul lor optic unic, pretios.

Producatorii inca nu si-au putut permite primele decoratiuni pentru brad cu globuri si dantele sau figurine si trambite de sticla. Dar intre timp fabricarea decoratiunilor din sticla pentru brad a devenit o industrie foarte speciala, in special in Romania. Popularitatea mondiala a globurilor de brad continua sa creasca in fiecare an.

Originea decoratiunilor pomului de Craciun poate fi urmarita partial la simbolismul crestin, dar partial la imagini mult mai vechi, pagane. Multe bijuterii atarnau initial pe pomul de Craciun din cauza lipsei decoratiunilor principale. Altii au fost inventati din dorinta de a avea un pom de Craciun individual si astfel o diferentiere fata de alte familii. Acest decor de brad este deosebit de raspandit in intreaga lume.

Merele, nucile si alte fructe uscate au fost identificate ca primele decoratiuni ale pomului de Craciun. Aceasta simbolizeaza fertilitatea pe pomul de Craciun, al carui sens este cel al vietii vesnice. Dulciurile ar trebui sa evoce ceva viu in iarna rece, de fapt lipsita de viata. In multe cazuri, delicatesele atarnau de copac doar din lipsa altor cadouri de Craciun.

0 Shares
You May Also Like