Cazinoul Constanța

Obiective pe care să nu le ratezi în România

0 Shares
0
0
0

Mai jos sunt câteva dintre cele mai iconice repere din România. Vă invităm să le treceţi pe listă pentru următoarea dvs. călătorie!

Cazinoul Constanța

Această clădire este o frumoasă operă de arhitectură. A fost comandat de rege la începutul anilor 1900 și a fost cazinou până în al doilea război mondial, când a fost folosit temporar ca spital.

Când Nicolae Ceaușescu a venit la putere, clădirea a fost folosită ca restaurant, dar costurile de întreținere au fost atât de mari încât clădirea și-a închis ușile în 1990. Clădirea nu a mai văzut nicio reparație din 1988, iar acum este închisă publicului, dar poate fi admirată din exterior.

Cazinoul Constanța

Cimitirul Vesel

Cimitirul Vesel este plin de picturi și culori naive. Situat în nordul României, în regiunea Maramureșului, Cimitirul Vesel este un cimitir care este, ei bine, vesel. Toate pietrele funerare sunt colorate și au versuri care descriu și sărbătoresc viața fiecărei persoane îngropate acolo.

Salina Turda

Aceasta este o mină de sare uriașă situată în Turda, care se află în nord-vestul României. Mai mult decât o mină de sare, aceasta este acum și un parc de distracții, completat cu o roată, o pistă de bowling, bărci cu vâsle și un teren de minigolf. Acest loc este distractiv pentru copii, dar este bun pentru toată lumea, deoarece în timpul vizitei respiri aer sănătos îmbibat de sare!

Palatul Culturii din Iași

Acesta este de fapt un muzeu patru în unu. Construită din 1906 până în 1925, această clădire a fost Palatul Administrativ și al Justiției doar până în 1955. După aceea, a fost transformată în patru muzee diferite: Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei și Muzeul de Știință și Tehnologie. În afară de cele patru muzee, această clădire are, de asemenea, camere diferite pe care le puteți vizita. La primul etaj se află Camera Voievozilor, care conține portrete ale conducătorilor Moldovei și ai regilor României, toate pictate de Ștefan Dimitrescu și studenții săi.

Castelul Bran

Există de fapt două castele care sunt considerate ale lui Dracula: Castelul Bran și Castelul Poenari. Castelul Bran este semnificativ mai popular și subiectiv mai frumos. Acesta este cel mai asemănător cu castelul descris în romanul lui Bram Stoker, Dracula. Este cocoțat în vârful unui deal, este mare și maiestuos și datează din anii 1300.

Palatul Parlamentului

Dacă vă uitați la lista clădirilor grele, există una care se află în fruntea tuturor: Palatul Parlamentului, care a fost desemnat de Guinness Book of World Records ca fiind cea mai grea clădire din lume. Astăzi Palatul Parlamentului este o clădire administrativă. Este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon.

Biserica Neagră

Biserica Neagră din Brașov a fost construită în anii 1500 și este cea mai mare biserică gotică din Europa de Est. Nu există altă biserică care să se apropie de dimensiunile sale între Italia și Istanbul. Înainte de a vă îngrijora, trebuie să vă spunem că se numește Biserica Neagră deoarece zidurile sale au fost arse într-un incendiu care aproape că a distrus biserica în întregime în anul 1689. În interiorul bisericii veți găsi o uriașă orgă Bucholz și cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa.

Dacă aveţi în plan să vizitaţi Braşovul, vă recomandăm să încercaţi acest hotel cu jacuzzi in camera in brasov, pentru a vă completa experienţa cu o baie în jacuzzi după o zi lungă de vizitat şi mers pe jos. 

0 Shares
You May Also Like