Este sigur vaping-ul pentru animalele de companie?

0 Shares
0
0
0

Desi tigarile electronice au devenit unele dintre cele mai utilizate metode de inhalare a nicotinei, multe persoane se intreaba  daca vapingul poate dauna animalelor de companie atunci cand o utilizeaza in apropierea acestora.

Studiile au aratat faptul ca lichidul pentru vapat este mult mai sanatos pentru organism comparativ cu o tigare clasica care are peste 5000 de substante nocive in componenta. La nivel global exista milioane de utilizatori de tigari electronice care au si animale de companie, insa acest lucru nu insemana ca acestia trebuie neglijati.

Cum sa te bucuri de vaping daca ai un animal de companie?

Vapatul este o activitate de relaxare, iar datorita vaporilor pe care ii expirati o puteti utiliza oriunde fara a mai fi limitat de o singura camera speciala pentru aceasta activitate.

Astfel va trebui totusi sa fiti atent la anumite detalii pentru ca prietenul dumneavoastra sa fie si el fericit si sanatos in timpul utilizarii unui astfel de device. Urmatoarele puncte trebuie respectate cu strictete pentru a oferi respectul si sanatatea de care animalele au nevoie:

  • Unele animale au alergie –Pisicile de exemplu sunt alergice la PG. Aceasta substanta este gasita in majoritatea lichidelor de vapat, de aceea va fi necesar sa fiti atent la comportamentul lor. Caini sunt mai rezistenti, dar este indicat sa nu suflati vaporii direct spre acesta.
  • Asigura-ti o ventilatie corecta a camerei – aerisirea camerelor este foarte importanta chiar daca fumul expirat este din vapori. La fel ca si in cazul unei tigari obisnuite, va fi indicat sa lasati o fereastra deschisa atunci cand o utilizati pentru a circula aerul din incapere.
  • Depozitarea corespunzatoare a lichidelor – nu lasati la indemana animalelor kitul de la tigarea electronica. Daca spre exemplu un caine prinde o sticla de lichid, acesta se poate rani grav si isi poate strica dantura.
  • Incarcarea bateriei – acelasi lucru se aplica si in cazul incarcarii bateriei. Cainii mai ales au tendinta sa roada cablurile care le gasesc si din cele mai ascunse locuri. Conectata la priza, acesta se poate electrocuta sau poate inghiti bateria, fiind necesar transportul de urgenta la veterinar.
  • Comportamentul animalului de companie – Cu siguranta stiti cum se comporta acesta atunci cand este fericit, trist sau atunci cand ceva nu este in regula. Daca acesta nu se simte bine, veti putea observa din timp semne din comportamentul sau si veti putea sa luati masuri pentru a evita in viitor vaparea in proximitate.

Avand aceste date, veti fi sigur ca sanatatea si bunastarea prietenului dumneavoastra blanos va fi optima. La fel trebuie sa procedati si in cazul unui copil mic, pentru a nu permite inghitirea accidentala a anumitor componente sau sa consume lichidul de vapat.

Asadar asigurati-va ca aveti un loc special de depozitare a tuturor elementelor de vapat pentru ca accesul sa fie cat mai limitat pentru persoanele minore sau patrupezi.

0 Shares
You May Also Like