Folosirea panourilor solare in diverse aplicatii solare fotovoltaice

Folosirea panourilor solare in diverse aplicatii solare fotovoltaice

0 Shares
0
0
0

Panourile solare sunt doar o parte din miscarea care are loc la nivel mondial acum, pentru trecerea la energie verde, regenerabila, in diverse domenii de activitate.

Pe langa clasica aplicare pe acoperisul casei a panourilor fotovoltaice ca alternativa la reteaua de distributie a energiei electrice, exista multe alte aplicatii solare fotovoltaice.  Ia sa vedem cum sunt folosite panourile solare electrice in diverse alte moduri in afara de aplicatii solare fotovoltaice rezidentiale.

Un exemplu mai deosebit este incalzirea piscinelor cu ajutorul energiei solare, indiferent ca e vorba de o piscina privata sau piscinele de la hoteluri sau dintr-o statiune de vacanta. O alta idee excelenta de a folosi energia solara este pentru stalpii de iluminat urban, care pot fi alimentati cu ajutorul panourilor solare.

Desi poate pare ceva de domeniul science-fiction-ului, vehiculele alimentate cu energie solara exista deja. Exista chiar si avioane cu panouri solare montate pe toata suprafata superioara a aripilor. Un astfel de avion a survolat deja Europa,  fara sa foloseasca absolut deloc combustibil. Chiar si trenurile pot folosi panouri solare, sau autobuzele, numite si autobuze solare.

Sa speram ca vom avea cat mai multe astfel de initiative si poate, in viitor,  toate vehiculele atat terestre, cat si maritime sau avioanele vor fi toate alimentate cu energie solara.

In Statele Unite s-a implementat chiar si in infrastructura armatei folosirea panourilor solare, pentru a alimenta cu energie electrica diverse parti ale infrastructurii militare, incurajand astfel prin aceasta initiativa folosirea panourilor in cat mai multe aplicatii solare fotovoltaice de catre publicul larg.

O alta aplicatie care este foarte utila, mai ales in unele tari, in care uraganele si alte intemperii sunt inevitabile, este utilizarea sistemelor fotovoltaice pentru a alimenta in caz de urgenta populatia cu energie electrica, atunci cand sistemele clasice de distributie a energiei cad dintr-un motiv sau altul.

Modalitatile prin care putem sa folosim energia solara in avantajul nostru devin din ce in ce mai accesibile, iar investitia facuta intr-un sistem fotovoltaic este o investitie de viitor, care te va ajuta in timp, indiferent de domeniul in care folosesti un astfel de sistem. Gasesti panouri fotovoltaice de diverse tipuri in magazinul online E-acumulatori.

0 Shares
You May Also Like