De cate tipuri sunt ambalajele plastice?

De cate tipuri sunt ambalajele plastice?

0 Shares
0
0
0

In ultimele decenii ambalajele produselor care au aparut pe piata s-au diversificat foarte mult din punct de vedere al materialelor din care sunt confectionate, insa trebuie sa precizam faptul ca foarte multe firme aleg sa opteze pentru depozitare plastic pentru produsele pe care le comercializeaza.

In momentul in care discutam despre ambalajele din plastic, trebuie sa mentionam faptul ca acestea se pot clasifica dupa natura produsului ambalat, astfel ca se gasesc ambalaje din plastic pentru produsele alimentare, se gasesc ambalaje din plastic pentru produsele industriale si se mai gasesc ambalaje din plastic pentru produsele periculoase.

Ambalajele din plastic se pot clasifica si dupa tipul ambalajului, astfel ca din categoria ambalajelor de plastic putem aminti: lazile, cutiile, buteliile, flacoanele, tavitele, sacii menajeri si nu numai, butoaiele, cosurile, containerele, pungile, sticlele, sacosele, pungile sau bidoanele.

Tot in momentul in care discutam despre ambalajele din plastic putem preciza faptul ca acestea pot sa fie clasificate in functie de sistemul de confectionare, astfel ca se gasesc ambalaje fixe, ambalaje demontabile si abalaje pliabile.

O alta clasificare a ambalajeor din plastic poate sa fie facuta si in functie de gradul de rigiditate al acestora, astfel ca se pot gasi ambalaje rigide, ambalaje suple si ambalaje semirigide.

Ambalajele din plastic se pot clasifica si dupa sistemul de inchidere, astfel ca se pot gasi pe piata ambalaje deschise, se pot gasi deasemenea ambalaje inchise cu dop, capac, buson, etc., sau se mai pot gasi ambalaje etanse.

Deasemenea, atunci cand discutam despre ambalajele din plastic trebuie sa mentionam faptul ca acestea se pot clasifica si dupa domeniul de utilizare, astfel ca se pot gasi ambalaje de transportat, ambalaje de prezentare si nu in ultimul rand ambalaje de desfacere.

Ultimul criteriu in functie de care se pot clasifica ambalajele din plastic este reprezentat de natura de utilizare a acestora, astfel ca se pot gasi ambalaje recuperabile sau reciclabile din plastic, sau ambalaje nerecuperabile.

Asadar, pana acum am prezentat tipurile de ambalaje care se pot realiza din materiale plastice, insa trebuie precizat faptul ca ambalajele existente pe piata pot sa fie confectionate si din alte materiale.

De exemplu se pot gasi ambalaje din hartie sau carton pentru tot felul de produse, sau se pot gasi deasemenea ambalaje realizate din sticla, acestea fiind ideale pentru parfumuri de exemplu, sau pentru diferite alte lichide.

Se pot gasi deasemenea pe piata produse care sa aiba ambalaje metalice, insa pe piata se pot gasi si produse care sa aiba ambalajele din lemn. Alte produse existente pe piata au ambalajele realizate din materiale textile, in timp ce se mai pot gasi si alte produse care au ambalajele realizate din materiale complexe.

Despre ambalajele existente pe piata pentru tot felul de produse trebuie sa mentionam faptul ca acestea de cele mai multe ori sunt personalizate, pentru ca fiecare firma isi doreste sa se promoveze, iar prin intermediul ambalajelor personalizate firmele se pot promova in mediul offline.

Asadar, acestea fiind spuse, fiecare produs care se comercializeaza pe piata trebuie sa aiba un ambalaj, iar despre ambalaje trebuie mentionat faptul ca majoritatea sunt realizate din materiale plastice.

0 Shares
You May Also Like