Informatii utile despre termopane si cum pot fi ele alese

0 Shares
0
0
0

Din motive evidente, tamplaria PVC este tot mai populara. Ferestrele cu termopane asigura un foarte bun confort termic, garanteaza un confort fonic ridicat si asigura confortul vizual perfect spre deosebire de tamplaria normala. In plus, geamurile din termopan rezista mult mai bine.

Daca vrei sa eviti sa fii pacalit atunci cand iti cumperi termopane, iti recomandam sa citesti toate informatiile de mai jos si sfaturile noastre cu privire la modul optim de alegere.

In cazul in care nu ai deja ferestre termopan, mentionam inca de la inceput ca toata caldura care se pierde din interior paraseste casa in primul rand prin geamuri. Caldura poate iesi in procent de 9% prin podea, 24% prin acoperis, 26% prin pereti si restul de 41% ramane rezervat geamurilor, chiar si atunci cand suprafata reprezentata de acestea este una mic.

Este evident ca pentru a alege ferestre de cea mai buna calitate, astfel incat acest procent sa se schimbe si sa toti locuitorii sa fie multumiti, este necesar sa te documentezi inainte de a lua o decizie de cumparare.

Nu este de ajuns sa alegi o buna tamplarie si va trebui sa te asiguri si ca geamurile sunt montate corect. Montajul influenteaza dramatic eficienta produsului. Ferestrele din termopan montate incorect isi pot pierde peste jumatate dintre performantele de izolare si nu vor mai etansa corect interiorul.

Tocmai de aceea se recomanda evitarea lucrarilor facute cu ajutorul prietenilor sau vecinilor care se pricep la toate. De asemenea, este bine sa nu incerci sa montezi singur termopanele.

Daca vrei sa montezi tu termopanul ai nevoie de instrumente speciale si trebuie sa tii cont de mai multe principii. Este evident faptul ca experienta isi va spune cuvantul foarte mult de-a lungul acestui proiect.

Chiar si atunci cand ai gasit o echipa de profesionisti in care ai incredere este recomandat sa te asiguri ca ei isi fac foarte bine treaba. De exemplu, lucrarile de amenajare interioara nu trebuie sa fie suprapuse cu cele de montaj a ferestrelor. De asemenea, nu ar trebui sa fie distruse interioarele pentru a monta geamurile termopan.

Atunci cand geamul trebuie sa arate bine, va trebui sa mentii folia de protectie de pe profiluri pana cand se termina finisajele peretilor, altfel exista riscul ca acestea sa se murdareasca.

Termopanele se monteaza in mai multe etape. In primul rand va avea loc fixarea ramelor cu ajutorul unor suruburi speciale, care pot varia in functie de zidaria din care este facuta casa. Ulterior se trece la etansarea cu spuma poliuretanica a spatiilor mai mici de 10 mm.

In cazul in care exista spatii mai mari de 10 mm ele trebuie micsorate cu profile speciale de adaptare. Ulterior se vor face lucrari de reparatii la minim 48 de ore dupa etansare. Este important sa fie folosite materiale de hidroizolatie speciale pentru exterior. De asemenea, se recomanda evitarea ipsosului in proiect.

Acestea sunt cele mai comune sfaturi pentru alegerea si montarea termopanelor. In plus, este foarte important sa lucrezi cu echipe de specialisti care sa instaleze perfect geamurile, pentru a te bucura de toate proprietatile acestora.

0 Shares
You May Also Like