Ce cartus de imprimanta este potrivit pentru mine?

Ce cartus de imprimanta este potrivit pentru mine?

0 Shares
0
0
0

Ce cartus de imprimanta este potrivit pentru mine?Atat imprimantele cu jet de cerneala, cat si cu laser sunt utilizate in scopuri de imprimare acasa si comerciale, cum ar fi crearea de imprimari realizate cu aparatul foto digital sau prin fermoare prin zeci de pagini de text. Dar modul in care aplica materialul pe o bucata de hartie este foarte diferit.

Imprimantele cu jet de cerneala stropesc picaturi mici de cerneala prin duze la fel de mici si pe hartie. Va puteti imagina cu duze ca furtunuri mici de apa, toate pornind si oprind de mii de ori pe secunda. Software-ul de imprimanta sofisticat controleaza toate duzele, fotografierea cernelii in modele precise care alcatuiesc cel mai nou haiku sau poate o imagine a pisicii dvs. care se asaza pe tastatura.

Exista doua categorii principale de cerneala cu jet de cerneala: pe baza de coloranti sau pe baza de pigmenti. Cernelurile pe baza de coloranti constau in coloranti dizolvati intr-un lichid. Cerneala pigmentata, pe de alta parte, foloseste pulbere ultra-fina care este suspendata in lichid. Daca vrei sa stii exact ce este in aceste cerneluri, mult noroc pentru tine. Cartusele cu jet de cerneala sunt un generator imens de venituri pentru companiile de imprimare si isi pastreaza cu atentie formulele.

Tehnologia de imprimare cu laser nu este chiar atat de simpla. Asta pentru ca tonerul nu respecta hartia asa cum face o cerneala pe baza de lichid.

Tonerul este format in mare parte din poliester fin, care este un tip de plastic. La fel ca pantalonii taiti lipiti de picioare, pulberea de poliester poate tine o sarcina statica care se apasa pe orice cu o sarcina opusa.

In aceste imprimante, un laser creeaza un sablon electrostatic al imaginilor dorite pe un tambur rotativ din metal, care are o sarcina electrica. Un cartus distribuie toner pe tambur, dar tonerul se lipeste doar in anumite locuri – cum ar fi conturul burticii moi ale pisicutei tale – unde laserul modifica incarcarea electrica a tamburului.

Daca sa optati pentru cea mai ieftina varianta, cu siguranta  va veti indrepta atentia spre imprimantele cu jet de cerneala, asa ca trebuie sa sflati cum stabiliti care este cel mai bun cartus cerneala.

Decizia ce caracteristici si optiunile de imprimare cautati intr-o imprimanta este doar o parte din poveste. Costul cartuselor de imprimanta este un factor la fel de important de luat in considerare si adesea trecut cu vederea de cumparatorii de imprimante.

Nu este un secret faptul ca cartusele pot fi scumpe. Pretul cartusului, dimensiunea cartusului si numarul de pagini pe care le obtineti dintr-un cartus variaza in mod salbatic in functie de modelele de imprimanta, iar imprimanta pe care o alegeti poate efectua sau rupe un buget de imprimare, in functie de eficienta costurilor cartuselor sale.

Cumparatorii care trebuie sa aleaga un asemenea produs pentru prima data sunt adesea influentati de vanzarea saptamanala a imprimantei unui magazin de cutii mari, numai pentru a afla mai tarziu ca inlocuirile de cartus costa de doua ori mai mult decat imprimanta. Va rugam sa nu va blocati in capcana respectiva. Inainte de a cumpara, identificati costurile de functionare pe durata de viata a imprimantei si asigurati-va ca aceste costuri corespund cu nevoile dvs. de imprimare si bugetul dvs.

Consideratii privind costurile cartusului

Randament de pagina

Fiecare cartus ofera un randament specific de pagina sau un numar estimat de pagini pe care te astepti sa le obtii de la un cartus. Randamentul paginii este diferit pentru fiecare serie de cartuse si se bazeaza pe o acoperire de 5% pagini. Pentru a raspunde producatorilor la aceleasi standarde, fiecare cartus este supus testarii randamentului paginii pe baza specificatiilor ISO / IEC 24711. Acest test va ajuta sa determinati care va fi randamentul paginii unui cartus de cerneala, oferind clientilor o modalitate fiabila de a compara produsele concurente.

Dimensiunea cartusului

Cartusele au cateva dimensiuni diferite, astfel incat randamentele paginii lor variaza. Cartusele cu randament ridicat sau XL imprima mult mai mult decat un cartus standard si sunt, in general, o valoare mai buna pentru consumatorii care au nevoie de imprimare cu volum mare. Cartusele cu randament standard sunt mai putin costisitoare decat cartusele cu randament ridicat si sunt o optiune buna pentru consumatorii care tiparesc ocazional.

Unele imprimante ofera si cartuse cu randament ridicat, consultati specificatiile de pe site-ul web al producatorului dvs. pentru a vedea daca aceasta optiune de cartus este disponibila pentru imprimanta dvs.

  • HP 63 – Acest cartus de cerneala de dimensiuni standard tipareste 190 de pagini.
  • HP 63XL – Aceasta este versiunea mai mare (randament ridicat) tipareste 480 de pagini.

Cost pe pagina

Costul pe pagina este valoarea in bani pe care o veti cheltui pe pagina pentru a imprima un document. Pentru a determina costul pe pagina pentru o anumita imprimanta, verificati randamentul cartusului. Cartusele cu un randament mai mare de pagini sunt, in general, mai eficiente pe termen lung.

 

0 Shares
You May Also Like