De ce multi seniori isi petrec ultima perioada a vietii in azile de batrani?

De ce multi seniori isi petrec ultima perioada a vietii in azile de batrani?

0 Shares
0
0
0

De ce multi seniori isi petrec ultima perioada a vietii in azile de batrani?Foarte multi oameni invarsta ajung sa isi petreaca ultima perioada a vietii in azile de batrani, iar in continuare vom discuta despre acest aspect.

Exista multi seniori care nu au copii, nu au alte rude si cu siguranta cum batranetea este o povara grea, isi doresc sa scape de singuratate, si sa se cazeze in azile de batrani. Multi dintre cei aflati in aceasta situatie, au nevoie de ajutor in ceea ce priveste viata de zi cu zi din cauza bolilor sau a dizabilitatii.

Exista multe boli care pot afecta oamenii batrani, iar acestia nu pot lupta singuri cu boala, ci au nevoie de cineva care sa le ofere zi de zi medicamente conform indicatiilor primite de la medic. Altii din cauza bolii nu se pot spala si nu se pot schimba singuri, asa ca pentru ei este indicat sa isi traiasca restul zilelor la azil.

In urmatoarele randuri vom prezenta cateva dintre afectiunile care le pot da batai de cap oamenilor batrani. Datorita acestor afectiuni, multi seniori vor ajunge mai devreme sau mai tarziu sa traiasca la azil.

Diabetul de tip 2

Diabetul este o tulburare care perturba modul in care corpul foloseste glucoza sau zaharul din alimentele pe care le digera. In diabetul zaharat tip 1, care incepe de obicei la persoanele sub 30 de ani, nu se produce insulina. Diabetul de tip 2 mult mai frecvent implicat insulina suficienta – dar o rezistenta dobandita la aceasta – astfel incat glucoza nu este procesata corect de catre organism. Ambele tipuri de diabet duc la niveluri de zahar din sange prea mari, ceea ce poate duce la probleme grave precum atacul de cord, accident vascular cerebral, leziuni ale nervilor, insuficienta renala si orbire.

Datorita cresterii ritmului de obezitate, impreuna cu un stil de viata din ce in ce mai sedentar si o alimentatie inadecvata, diabetul de tip 2 este in crestere. Din fericire, adoptarea unor obiceiuri mai sanatoase precum exercitiile fizice obisnuite si consumul unei diete bine echilibrate, poate mentine nivelul glicemiei intr-un interval normal si poate preveni scaderea sanatatii.

Pe langa exercitiile fizice, cei care se confrunta cu aceasta afectiune au nevoie de diete echilibrate dupa cum am mentionat mai sus, iar acasa cu siguranta nu isi vor pregati mancare la regim. La azil insa, vor putea primi mancare corespunzatoare, pentru ca starea lor de sanatate sa nu se agraveze, ci pe cat posibil sa se imbunatateasca. In plus, vor primi si medicamentele conform schitei medicului.

Boala Parkinson

Numita dupa medicul britanic care a descris-o pentru prima data la inceputul anilor 1800, aceasta tulburare neurologica progresiva provoaca tremor, rigiditate si oprirea miscarii. Trei sferturi din toate cazurile de boala Parkinson incep dupa varsta de 60 de ani, desi varsta este doar un factor de risc. Barbatii au mai multe sanse decat femeile sa aiba PD, asa cum sunt persoanele cu antecedente familiale ale bolii – sau cei care au fost expusi la anumite toxine chimice. Leziunile de cap pot juca, de asemenea, un rol.

Dupa cum se poate vedea, si aceasta afectiune apare dupa varsta de 60 de ani, iar oamenii care se confrunta cu o astfel de problema de sanatate, ajung in dificultatea de a mai putea sa isi faca mancare de exemplu, tremurand foarte tare. Unii dintre acestia vor ajunge la azil, pentru ca nu au pe nimeni alaturi, iar acolo vor beneficia de mancare calda, de conditii optime de igiena, vor primi medicamente, etc. Practic, la azil vor petrecece zile frumoase.

Dementa (inclusiv boala Alzheimer)

Caracterizata printr-o pierdere a functionarii creierului, dementa se poate manifesta ca pierdere de memorie, schimbari de dispozitie, confuzie, dificultati de comunicare sau judecata slaba. Boala Alzheimer este cea mai frecventa cauza de dementa, dar exista o serie de alte cauze, inclusiv dementa vasculara (din cauza fluxului de sange afectat catre creier), boala Huntington si dementa asociata cu boala Parkinson. Desi incidenta dementei creste odata cu varsta, nu este considerata o parte naturala a procesului de imbatranire.

Cei care se confrunta cu o asemenae problema de sanatate, au de-asemenea nevoie de ingrijire, si cu siguranta la azil totul va fi diferit. Vor fi supravegheati, vor fi ajutati sa treaca mai usor peste aceasta afectiune, vor primi medicamente. Practic, vor avea toate conditiile puse la dispozitie, pentru a duce o viata normala.

0 Shares
You May Also Like