Ce este o camera IP?

0 Shares
0
0
0

O camera IP (denumita camera CCTV Internet Protocol) este un tip de camera video digitala care este utilizata pentru supraveghere si utilizeaza o conexiune de retea bazata pe internet pentru a stoca datele pe care le inregistreaza.

Camerele IP au devenit rapid cea mai buna metoda prin care puteti efectua supravegherea securitatii atat in mediul de afaceri, cat si in afaceri.

Mai ieftin, mai versatil si mai simplu de instalat decat sistemele CCTV analogice traditionale, tehnologia a avansat pana la un punct incat un sistem mic poate fi configurat la un super pret si impresioneaza cu o serie de utilitati si functii care ar au fost de neconceput doar acum cativa ani.

Functioneaza in acelasi mod ca o camera web tipica, cu toate acestea, sunt mult mai versatile si mai puternice decat camera folosita in conversatia dvs. Skype medie!

Puteti instala cat mai multe camere ca ai nevoie intr-un singur sistem, si sa le puteti trimite si primi date datorita naturii lor digitale, ceea ce inseamna ca poate avea un sistem cu adevarat „inteligent“de securitate, care este pe deplin furnizat pentru nevoile dumneavoastra.

Camerele sunt de obicei conectate la un NVR (inregistrator video de retea) printr-un cablu de retea sau o conexiune wireless, care serveste ca hub central al sistemului si faciliteaza atat stocarea datelor, cat si o serie de alte  utilitati.

Cu toate acestea, pentru sistemele mai mici, camerele pot utiliza stocarea flash la bord (printr-o cartela de memorie SD), ceea ce inseamna ca puteti extinde cu usurinta solutia la dimensiunea nevoilor dvs.

Ce beneficii ofera?

Rezolutie

Camerele moderne au, de obicei, rezolutii de pana la 1080p, cu toate acestea, acum vedem primele camere de 4k care ajung acum pe piata si devin disponibile pentru utilizatorii obisnuiti.

Vizualizare la distanta

Exista o multime de pachete de software disponibile care va permit sa va accesati si sa controlati camerele dvs. cu ajutorul smartphone-ului sau tabletei, ceea ce inseamna ca puteti face check-in la domiciliu sau in afaceri de oriunde v-ati afla.

Pan, Inclinare, Zoom

Pentru cei care au nevoie de un sistem mai dinamic, care isi poate schimba in mod regulat zona de focalizare, exista o multime de camere cu optiuni pan, inclinare si zoom (PTZ) pentru a face acest lucru. Exista chiar si un software care va permite sa configurati cu usurinta camerele pentru a „patrula” o zona aleasa, oferindu-va o flexibilitate suplimentara in sistemul dvs.

Alerte declansate

Usor si simplu de configurat, multe camere ofera suport pentru software de alerta extrem de personalizabil – veti putea primi alerte text, e-mail sau telefon pentru miscarea pe care o detecteaza camera dvs., oriunde v-ati afla, la orice ora din zi sau din noapte.

Rezistenta la vandalisme

Camerele foto dotate cu carcasa antiefractie sunt disponibile cu usurinta si inseamna ca sunteti in stare sa le asezati in siguranta oriunde aveti nevoie, fara sa va faceti griji despre faptul ca nu le puteti opri sau pot fi rupte cu usurinta de catre vreun infractor.

Software de recunoastere

Exista chiar si noi dezvoltari in software-ul de recunoastere, ceea ce inseamna ca unele camere moderne de inalta calitate vin acum la pachet cu capacitatea de a recunoaste, captura si stoca fete individuale si placute de inmatriculare impreuna cu un marcaj de timp. Aceasta inseamna ca sunt mai bune ca niciodata la captarea detaliilor care conteaza si la inregistrarea informatiilor necesare in cazul in care ar fi cel mai rau.

Cat de usor sunt de configurat?

Sistemele moderne de camere IP sunt foarte simple de configurat. Marii producatori si-au imbunatatit continuu liniile de camere plug and play in ultimii ani, ceea ce inseamna ca acum multe lucreaza eficient si necesita doar niste pasi suplimentari de baza pentru a le pune in functiune.

Cu un pic de pre-planificare, instalarea este, de asemenea, foarte simpla, atat interior, cat si exterior. Functia de alimentare prin internet (PoE) inseamna ca camerele moderne necesita doar un cablu de retea standard atat pentru alimentare, cat si pentru conexiunea de retea, reducand in continuare dificultatea instalarii si inseamna ca nu ai nevoie de nicio infrastructura existenta, cu exceptia unei conexiuni obisnuite de retea.

In afara de aceasta, odata instalate, camerele IP necesita intretinere redusa, permitandu-le sa le monitorizezi la indemana, fara a fi nevoie de inspectii sau reparatii costisitoare

0 Shares
You May Also Like