Intrerupatoare, prize si accesorii

0 Shares
0
0
0

Intrerupatoare, prize si accesoriiDaca sunteti in cautare de materiale electrice ieftine si de calitate inalta, cea mai buna solutie este Electroglobal. Electroglobal este o companie cu peste zece ani de traditie pe piata de distributie a materialelor electrice.

Intrerupatoarele, prizele si accesoriile reprezinta „portile” prin care curentul electric se revarsa. Desigur, probabil ca aveti deja o idee destul de clara asupra a ceea ce fac intrerupatoarele si prizele, dar poate nu va puteti da seama pe deplin de ce anume pot face acestea pentru casa dumneavoastra.

Reproiectarea aspectului si functiei intrerupatoarelor si a prizelor poate fi o poarta de acces nu doar pentru nevoile electrice.

Aceasta poate fi catalizatorul care va permite sa redecorati complet casa. Iata cateva informatii pretioase despre ce anume fac prizele si intrerupatoarele si cateva idei despre imbunatatiri, reparatii sau inlocuiri.

Intrerupatoare electrice- Cel mai familiar intrerupator electric este intrerupatorul de lumina, numit de catre electricienii profesionisti, intrerupator sau comutator cu un singur pol.

Un intrerupator care opereaza luminile din doua locatii (capetele unui hol, spre exemplu) este numit intrerupator sau comutator cu trei cai. Unele intrerupatoare electrice sunt operate cu chei, cronometre sau ochi fotoelectrici care sesizeaza lumina zilei.

Unele intrerupatoare sunt asociate cu prize (un intrerupator-combinatie), iar altele au propriul indicator luminos care iti arata ca sunt pornite. Intrerupatoarele electrice in aer liber sunt montate intr-o cutie speciala si sunt operate cu o parghie.

Sunt necesare dispozitive folosite pentru reglarea intensitatii luminii electrice in cazul luminilor fluorescente sau neon si sarcini mai mari de 1000 de wati. Intrerupatoarele ar trebui sa corespunda gradelor de tensiune ale circuitului. In cazul in care casa dumneavoastra prezinta cabluri de aluminiu, intrerupatoarele ar trebui sa indice Cu-Al pentru compatibilitate.

Prize electrice- Prizele electrice ofera un loc pentru a conecta lampi, prajitoare de paine si alte aparate electrice are nu sunt legate permanent de sistemul electric. In Statele Unite, de exemplu, cele mai multe circuite electrice standard sunt pe o linie de 120 de volti.

Prizele conventionale au doua locuri in care se pot conecta dispozitive, fiind numite astfel prize duplex. Prizele contemporane includ o gaura pe jumatate rotunda care primeste cepul de impamantare de pe un cablu electric. Un fir duce de la aceasta gaura catre baza sistemului pentru a oferi protectie impotriva socurilor atunci cand un aparat este conectat la priza.

In casele mai vechi, prizele electrice nu sunt intotdeauna prevazute cu cepuri de impamantare, acestea avand doar sloturi pereche. In cazul in care prizele din casa dumneavoastra sunt ca acestea, ati descoperit, probabil, adaptoare de impamantare.

Daca folositi una dintre acestea, asigurati-va ca atasati mansonul de metal al adaptorului la surubul din centrul prizei, care trebuie sa fie impamantata.

In caz contrar, veti avea probleme in privinta sigurantei sistemului electric. Modernizarea acestor doua tipuri de prize electrice reprezinta o imbunatatire obisnuita pentru proprietarii de case.

Accesorii electrice- Chiar daca unele case mai vechi au corpuri de iluminat individuale puse in centrul tavanului fiecarei camere, multe dintre casele din zilele noastre folosesc un sistem mult mai sofisticat de iluminare. O varietate de accesorii, bine plasate, se adauga functiei, confortului si frumusetii unei case.

0 Shares
You May Also Like