Motivele pentru care cafeaua este bautura perfecta in zilele toride de vara

0 Shares
0
0
0

 Pentru foarte mulți dintre noi, a bea cafea este o mică plăcere zilnică. Deși, românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european (locul 26 pe continent și 49 pe glob, cu 2,3 kilograme de cafea / persoană), cu siguranță că populara băutură este printre cele mai apreciate băuturi în țara noastră.

Astăzi o găsim de cumpărat în orice magazin alimentar, inclusiv online, în variante diverse – cafea boabe, cafea măcinată și capsule de cafea pentru espressor. În contextul temperaturilor ridicate pe care le întâlnim din ce mai des vara, ne-am propus să găsim răspuns la întrebarea referitoare la cum este mai bine a fi consumată cafeaua, într-o zi caniculară, fierbinte său rece?

Răspunsul te poate surprinde! Chiar dacă, de multe ori, băuturile reci sunt mult mai atrăgătoare atunci când temperaturile sunt ridicate, este mult mai bine să alegi să bei cafea fierbinte. Licoarea ar avea un efect uluitor în sezonul călduros, așa că trebuie să profiți de acest truc ce te va ajuta să faci față cu brio chiar și când afară este arșiță și nu îți dorești să guști vreun produs ce va amplifica căldura resimțită de toată lumea.

Se pare că în momentul în care guști o cafea fierbinte, corpul tău reacționează imediat. O să începi să transpiri mai mult și o să te răcorești instant, reușind să faci față și unei perioade încercate de căldură.

Cafeaua cu gheaţă, varianta perfectă în zilele călduroase

Pregătiți o cafea scurtă și tare. Un espresso dublu funcționează cel mai bine, noi am încercat folosind capsule Lavazza și a fost delicioasa! Topiți o linguriță de zahăr în cafeaua fierbinte. Se toarnă cafeaua peste o jumătate de pahar înalt în care aţi pus cuburi de gheață. Completați cu lapte și amestecați. Puteți să adăugaţi în loc de zahăr şi lapte poate puţin sirop și frişcă sau chiar o lingură de înghețată (stil plutitor sau amestecată în băutură).

Cafeaua cu gheață nu trebuie confundată cu cea rece. Cafeaua cu gheață este cafeaua fierbinte care a fost răcită prin adăugarea cuburilor de gheață. Prepararea cafelei la rece este o chestiune diferită – se prepară folosind apă rece, despre care se crede că extrage mai puțină cofeină, astfel încât s-ar putea să aibă mai puțină cofeină.

Românii, mari amatori de cafea

Un studiu recent arata ca un roman consuma, anual, 2,3 kilograme de cafea, cifră ce plasează România pe locul 49 într-un clasament mondial al consumului de cafea, conform unui studiu realizat de World Research Institute şi dat publicităţii de curând. 85% din consum se realizează din cafeaua preparată acasă sau cumpărată de la automate.

37,9% dintre băutori consuma cafea solubilă, 61,7% consuma cafea boabe şi măcinata, iar 0,4% consuma alte tipuri de cafea.

28% dintre românii care beau cafea au între 35 şi 44 de ani, 27% au între 25 şi 34 de ani, 19% sunt cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, 15% au între 18 şi 24 de ani, iar restul de 11% au vârste cuprinse între 55 şi 65 de ani.

Aceste cifre plasează România pe locul 49 în clasamentul mondial al consumului de cafea pe cap de locuitor.

0 Shares
You May Also Like