Nokia Lumia 625 – primul Windows Phone cu ecran mare

0 Shares
0
0
0

Nokia Lumia 625 – primul Windows Phone cu ecran mareNokia Lumia 625 este primul windows phone de la Nokia cu un ecran destul de mare, un trend inceput de device-urile cu Android. In mod clar, Nokia vrea sa acopere astfel toate segmentele posibile, cu game variate pentru clientii sai.

Vrei reparatii Nokia efectuate de cei mai buni profesionisti din tara? Intra pe Service-Gsm.ro!

Lumia 625 este de fapt device-ul cu cel mai mare ecran existent pe un Windows Phone cu ai sai 4.7 inch, mai mare chiar si decat cele prezente pe flagship-urile Lumia 920 si 925, display-uri cu doar 4.5 inch in diagonala.

Nokia Lumia 625 improvizeaza in plus fata de Lumia 620, aducand un ecran mai mare si o carcasa de o calitate mai buna. Cu toate astea, acest telefon tinteste mai degraba acea categorie de clienti ce cauta in primul rand un bun raport calitate-pret (value for money) si nu sunt interesati neaparat de ultimele aparitii din punct de vedere hardware, camere foto de 20+ megapixeli, cat mai mult ram si/sau capacitate de stocare.

Acest gen de clienti, se orienteaza in cele mai multe cazuri si dupa pret, iar Nokia a tinut seama de acest lucru.

Judecand la prima vedere, Nokia Lumia 625 pare sa fie versiunea putin mai mare a Lumia 620. Totusi, la o inspectie mai amanuntita, putem observa un numar destul de mare de elemente distinctive, asa cum ar fi form-factor-ul mai subtire si mai elegant.

De asemenea, spre deosebire de Lumia 620, 625-ul nu are o carcasa care sa acopere si display-ul sau colturile acestuia. Ca si multe alte modele precedente din gama Lumia, smartphone-ul este disponibil in foarte multe culori, inclusiv Negru, Alb, Galben, Verde si Portocaliu.

Asa cum am spus si mai sus, Lumia 625 dispune de cel mai generos display din toata seria. Masurand nu mai putin de 4.7 inch, ecranul este construit pe tehnologia IPS si are o rezolutie de 480×800 pixeli (cu o densitate a pixelilor destul de scazuta-de doar 199 pixeli per inch), acest lucru afectand putin alegerea unei diagonale mari a ecranului.

Rezolutia mica, face ca imaginile si textul sa apara de foarte multe ori pixelate. De asemenea, se poate observa putin backlight mai pronuntat in partea de sus a ecranului, acesta nefiind totusi vizibil decat in intuneric complet.

Camera.

Camera de pe Lumia 625 are un senzor fara prea multe pretentii, de 5 megapixeli. Acesta este acompaniat de un led flash.

Aplicatia Windows Phone 8 Camera, instala pe acest smartphone, permite modificarea anumitor setari: se pot selecta scenele, efectele camerei, parametri iso, balansul de alb (white balance), contrastul, saturatia culorilor, pornirea sau oprirea flash-ului, etc.

Aplicatia are capabilitatea de a extinde destul de mult functionalitatea camerei, dar nu va asteptati la minuni in ceea ce priveste fotografia cu ajutorul acestui smartphone.

Isi face treaba cu siguranta pentru categoria de pret din care face parte, dar nu se poate compara cu smartphone-uri ce dispun de senzori de 10+ megapixeli, cu stabilizare optica, flash dual-tone sau alte imbunatatiri.

0 Shares
You May Also Like