Cum se detecteaza starea de anxietate?

0 Shares
0
0
0

Cum se detecteaza starea de anxietate?Sunt joburi unde nu ne permitem sa fim anxiosi pentru ca ne-am pierde astfel locul de munca. Aceste lucruri sunt valabile in special pentru cei interesati de angajari videochat.

Ei bine oamenii sunt anxiosi ori de cate ori se simt amenintati. E o reactie normala prin care ne autoprotejam de un pericol perceput care preceda in general actiunile ce urmaresc indepartarea pericolului.

Anxietatea unei persoane va tine de personalitatea sa si de sentimentele de amenintare, discofort sau neputinta. Cei mai multi oameni simt ca sunt amenintati sau axiosi doar din cand in cand. Cu toate acestea sunt si oameni care nu se sperie nicioadata sau si persoane care sunt nervoase tot timpul.

Psihologii disting mai multe feluri de anxietate pe cea ca si trasatura si pe cea de moment. Asa cum arata si terenul anxietatea sub forma de trasatura implica si faptul ca anxietatea e o trasatura pe care o are personalitatea unui individ. Persoanele cu aceasta trasatura tind sa se simta anxioase indiferent in ce situatie se afla.

Anxietatea de moment e o reactie la o situatie anume. Anxietatea e o reactie naturala pentru ca va simtiti agitati si anxiosi in momentul in care situatia devine amenintatoare si relxata in cricumstante diferite.

Notiunea de amenintare e subiectiva iar persoanele care sunt caracterizate de un nivel mare de anxietate tind sa perceapa cele mai multe situatii ca fiind amenintatoare.

In momentul in care oamenii sau animalele se simt atacati au si mai multe strategii la dispozitie si pot lupta, pot fugi sau pot sa se blocheze. Fiecare reactie va implica un curs diferit de actiune.

Chiar daca difera in mod superficial aceste strategii se asociaza cu un nivel mare de stimulare psihologica, un ritm cardiac sau respirator crescut si transpiratia palmelor.

Toate aceste procese sunt involuntare si automate si cu alte cuvinte oamenii nu vor avea deloc control asupra lor si asta implica o indicatie credibila cu privire la emotiile pe care le traiesc.

Una din cele mai bune trasaturi este accelerarea ritmului cardiac care in general nu e observata cand sunt cresteri mici.

In general nu vrem sa mai vada si altii ca suntem axiosi pentru ca aceste sentimente denota ca noi nu avem un control total asupra situatiei. In acelasi timp ne este subminata increderea in noi si ofera si altor persoane un mare avantaj.

Chiar daca nu ne putem controla de fiecare data starile de anxietate putem sa luam masuri pentru a fi siguri ca situatia nu va fi observata de afara. In general incercarile noastre de a masca sunt acelea care ne dau de gol sentimentele reale.

Relatia existenta intre anxietate si discutiile intrerupte nu e directa pentru ca va depinde si de prezenta anxietati ca si trasatura de personalitate si cu alte cuvinte va trebui ca anxietatea sa fie puternica si cronica.

Alte implicatii ale anxietatii in comunicare sunt faptul ca persoanele axioase tind sa vorbeasca mult mai repede sau mult mai putin. In general aceste personane nu isi doresc sa ia rolul de vorbitor si prefera sa ii lase pe altii sa vorbeasca.

0 Shares
You May Also Like