Cum intretinem obiectele de piele?

0 Shares
0
0
0

Cum intretinem obiectele de piele?Indiferent ca vorbim despre genti piele, manusi, ghete sau cizme, toate au nevoie de ingrijiri speciale si in special in sezonul rece. Pentru a le prelungi viata va trebui sa utilizati solutii naturale si noi va oferim si cateva sugestii.

E de preferat sa curatati incaltamintea imediat dupa ce o scoateti, daca este uda se va sterge cu o carpa din bumbac uscata puteti sa folositi si aspiratorul daca e necesar.

Obiectele de piele se sterg de praful care se depune pe ele cu carpe moi de bumbac. Nu se vor curata cu apa si se mai poate utiliza si un servetel pentru bebelusi pentru ca aceste servetele in general nu au alcool. Lasati obiectele la uscat cat mai departe de soare si surse de caldura.

Pentru a evita intarirea pielii se va unge cu o substanta rasa in straturi subtiri precum uleiul de ricin, glicerina si crema. Se lasa pana a doua zi, moment in care le stergeti cu carpe moi si le lustruiti cu ceara petru pantofi.

In cazul in care pielea e colorata se poate curata cu o carpa imbibata in lapte si apoi se va lustrui cu o carpa de bumbac.

Manusile de piele se vor curata cand sunt puse. Se freaca utilizand un burete imbibat in lapte rece si cu sapun. Ulterior se scot din maini, se intind si se pudreaza cu talc, cele facute din piele intoarsa trebuie spalate cu apa calduta si cu sapun, cu solutie de amoniac si cu acid stearic.

Gentile de piele se pot curata si cu carpe taiate in doua. Se freaca bine locul utilizand partea interioara si apoi cu o carpa se va sterge bine respectiva zona.

Petele pot sa fie curatate si cu o carpa inmuiata int-un amestec cu apa si sapun si dupa ce pata se elimina locul respectiv se sterge din nou cu ulei de ricin.

Puteti sa mai folositi si o crema hidratanta. Aplicati crema pe piele pentru pana la 30 de minute si apoi va trebui sa o eliminati cu o carpa curata. Daca pielea este alba se curata tot cu ajutorul carpei apoi se va improspata cu o cantitate mica de lapte in care ati pus albus batut.

Daca e neagra se curata utilizand un tampon de lana si cu zat de cafea. Dupa uscare se recomanda stergerea gentii cu o carpa cat mai uscata. Daca geanta e de lac se va sterge in mod periodic utilizand o carpa inmuiata in glicerina.

Gentile facute din piele intoarsa se curata utilizand o perie speciala. Daca pe suprafata gentii apar pete lucioase acestea se pot elimina cu un amestec de soda si lapte cald.

Gentile albe se mai pot curata si utilizand o ceapa dar va trebui sa le improspatati ulterior cu lapte . daca pielea se usuca trebuie hidratata.

Nu pastrati gentile de piele in recipiente de plastic pentru ca pielea va trebui sa aiba si acces la aer. Nu lasati gentile la lumina sau la soare. Culoarea se va modifica. Nu uscati gentile utilizand caloriferul pentru ca isi vor pierde forma.

0 Shares
You May Also Like