La ce ne ajuta tencuiala decorativa?

0 Shares
0
0
0

La-ce-ne-ajuta-tencuiala-decorativaFiecare renovare exterioara se va referi mai intai la tencuieli decorative. Daca lasati la o parte toate metodele coventionale aveti posibilitatea sa va puneti imaginatia la lucru.

Renovarea cu tencuieli decorative va merge repede si la final rezultatul va fi cu siguranta pe masura asteptarilor. Pentru a vedea diverse tipuri de vopsea si tencuiala decorativa puteti intra pe Adrenco.ro .

Sunt mai multe tipuri de tencuieli decorative si destinatia fiecarui tip va fi conditionata de continutul pe care tencuiala il are. De aceea e bine ca inainte sa mergem sa cumparam materialele de care avem nevoie sa ne consultam si cu specialistii pentru ca decizia de cumparare sa fie cea mai buna.

Tencuiala decorativa acrilica e cel mai des intalnit tip de tencuiala. Are o aderenta perfecta la suport si are la baza rasina acrilica, un adaos de cuart, granule de marmura de mai multe marimi si aditivi, pentru o finisare superioara a exterioarelor.

Aceste tipuri de tencuiala permit obtinerea unor efecte decorative superioare. Tenncuiala decorativa cu mozaic numita si tencuiala decorativa mozaicata contine si granule minerale cu culori si rasini sintetice. E un material foarte rezistent la conditii meteorologice extreme si la actiuni mecanice si se recomanda in zonele foarte expuse cum sunt gardurile sau soclurile.

Tencuielile decorative cu silicon sunt materiale care au la baza rasini acrilice sau rasini siliconice, si aditivi specifici dar si un plus de granule din marmura si din cuart in mai multe marimi.

Se va remarca prin rezistenta sporita la apa, flexibilitate si de asemenea se recomanda pentru a proteja monumentele, casele vechi ori pentru termosistemele din casele noi.

Tencuielile decorative silicatice au in compozitie cantitati mari de potasiu, pigmenti acrilici, ingrediente minerale, microfibre si apa. Aceste tipuri de tencuieli rezista bine la umezeala, nu se murdaresc, sunt permeabile la apa si nu pot lua foc.

Straturile de suport sunt suprafetele pe care urmeaza sa le aplicam la final. Trebuie sa determinam ce proprietati au pentru a alege in mod corect grundul sau stratul de finisaj. In sensul acesta va recomandam sa verificati si gradul de aderenta, absorbtia, murdarirea si umiditatea dar si starea pe care o are culoarea anterioara si gradul de patare din cauza actiunilor sarurilor, prezenta ciupercilor, algelor sau igrasiei.

Stratul de suport se va pregati prin curatare si prin indepartearea tuturor straturilor neaderente, Vopselele decorative se gasesc sub mai multe feluri, vopsea gata preparata, vopsea care va fi colorata la cerere cu masina de nuantat, vopsea colorata cu pigmenti de nuantare, vopsea cu sidef, vopsele de efect care au pigmenti speciali transparenti si care pot sa lumineze.

Pentru a evita uscarea cu pete a tencuielilor decorative vom aplica un strat de grund si acesta va uniformiza absorbtia peretilor indiferent ca peretii sunt noi sau ca au deja vopsea veche pe ei.

Suprafetele trebuie sa fie vopsite proaspat cu vopsele deschise, de preferat cu alb. Pentru suprafetele care sunt colorate in nuante calde va recomandam sa aplicati un grund alb. Vopselele se aplica folosoind miscari in forma literei x si e suficient sa dati doar un strat.

0 Shares
You May Also Like