Pasi de baza pentru intretinera piscinei

0 Shares
0
0
0

Pasi de baza pentru intretinera piscineiDaca aveti o piscina, indiferent ca este ingropata sau supraterana ar trebui sa faceti in asa fel incat aceasta sa fie tot timpul curata.

Veti descoperi ca o apa curata in piscina si o mentenanta de baza va scapa de multe batai de cap. Despre piscine si despre solutiile ideale de curatare si intretinere veti gasi mai multe informatii pe Piscinepremium.ro.

Chiar si in momentul in care apa este tratata corect acumularea substantelor care se dizolva in apa se poate evita destul de usor. Daca apa are o concentratie excesiva de saruri, puteti preveni acest lucru adaugam si apa proasapata la anumite interbale.

Canitatatea de apa care ar trebui adaugata este in jur de 5 procente din volumul piscinei si se adauga odata pe saptamana, iar acest lucru echivaleaza cu o curatare cu ajutorul filtrului de nisip.

In cazul piscinelor care sunt acoperite riscul este mai mic ca in apa sa se acumuleze saruri deoarece apa evaporata va fi mai putina si se va reduce in acelasi timp cantitatea de apa care ar trebui adaugata regulat in piscina.

Una dintre cele mai des intalnite cauze pentru turbiditatea apei este un filtru murdar. Problema aceasta apare in momentul in care procesul de filtrare nu mai face fata si nu este suficient. Sunt anumite substante care se folosesc pentru dezinfectare si curatare special destinate filtrelor.

Majoritatea persoanelor nu folosesc sisteme automatizate de curatare pentru piscina. Atunci cand lipsiti mai mult de acasa este recomandat sa aplicati in piscina un tratament pentru apa care are la baza substante active cu scopul de a dezinfecta piscina si de a evita acumularea algelor.

Piscinele se acopera daca este posibil si ar trebui sa lasati pornit si mecanismul care ajuta la circularea apei pornit pentru jumtatate din programul normal.

Sunt substante dezinfectante cu o concentratie mare care pot genera decolorari si din cauza aceasta nu ar trebui sa puneti direct in piscina tablete pentru dezinfectare care se dizolva incet. Astfel de produse sunt puse in general in skimmer si in orice alt accesoriu pentru dozare. In cazul in care se folosesc granulele se va elimina riscul de decolorare.

In zone in care apa este calcaroasa si dura, apare riscul de aparitie a depunerilor minerale. Pentru a preveni cu succes efectele produse de depunerile de calcar va recomandam sa puneti anumite produse anticalcar in apa in fiecare sezon.

Este recomandat de asemenea sa faceti curat in piscina macar o data pe an in momentul in care schimbati apa si sa eliminati astfel bacteriile, calcarul depus, microorganismele si algele care se dezvolta in general pe fundul piscinei sau pe pereti. Curatarea se poate face si utilizand periile normale sau produsele speciale.

Schimbati cel putin odata apa in cazul piscinelor aflate in exterior si pentru piscinele care se afla in interior macar la un interval de 2/3 ani.

Momentul optim in care ar trebui schimbata apa este primavara deoarece piscina va avea nevoie de curatare dupa fiecare sezon rece. In cazul in care in piscina nu sunt depozite de calcar sau poluanti verificati si filtrele si daca totul este in regula puteti umple din nou piscina.

0 Shares
You May Also Like