Sfaturi practice pentru o curatenie profesionista

0 Shares
0
0
0

Sfaturi practice pentru o curatenie profesionistaIn prezent vremurile s-au schimbat mult si curatentia nu necesita atata efort si nici foarte mult timp. In locul substantelor clasice au aparut si solutii pentru o curatare fina, cu mirosuri placute care nu deterioreaza materialele si care nu ataca pielea.

De asemenea exista si echipamente de curatenie pe care ar trebui sa le folositi pentru a va usura munca.

Spalarea podelelor se face in trei etape.  In primul rand se va face curatarea preliminara. Aceasta este prima etapa si va incepe prin aspirarea suprafetelor pentru curatat si va continua prin spalarea utilizand detergenti alcalini care au proprietati decapante pentru a curata in profunzime si pentru a elimina petele.

Curatarea profunda se face utilizand minidiscuri sau discuri destinate special pentru suprafetele de curatat dar si cu substante care sunt adecvate pentru aceste suprafete.

Sigilarea suprafeteleor se face manual utilizand solutii care au rolul de a oferi un grad mare de protectie pentru curatenie.

Curatarea bailor. Indiferent ca acestea sunt intime, luxoase si moderne, baile sunt locul perfect in care sa va retrageti pentru relaxare in singuratate si de aceea expertii sustin ca in aceasta zona curatenia trebuie sa fie ireprosabila.

Acum va puteti transforma baia intr-un spatiu de relaxare in care in mod cert veti petrece foarte mult timp pentru a va destresa dupa o zi lunga de munca. Ce alt mod mai eficient de relaxare decat o baie fierbinte ar  putea exista?

O intrebare interesanta este cum isi mentin hotelurile toate baile in stare impecabila? Un raspuns ar fi ca personalul din hotel curata zilnic baia chiar si atunci cand acelasi client ocupa respectiva camera.

Dar cum acasa e aproape imposibil sa puteti face in fiecare zi acest lucru puteti sa faceti doar lucrurile minore precum stergerea oglinzii, a robinetilor si a chiuvetei. Restul poate sa fie o rutina saptamanala.

Puteti incepe curatenia in baie aspirand. Puteti aspira locul in care firele de par se gasesc cel mai mult. Daca dati cu aspiratorul in baie veti scapa rapid de parul nedorit si de o parte din mizerie.

Incalziti suprafetele. Daca suprafetele care urmeaza a fi curatate sunt calde agentii de curatare vor actiona mult mai rapid. Inainte sa curatati cada p puteti umple cu apa calda si o puteti lasa asa pentru cateva minute. Lasati toate suprafetele sa se usuce apoi treceti la dezinfectare si pulverizati solutiile pentru chiuveta, cada, faianta, podea si toaleta.

Aceasta manevra ar trebui executata de sus in jos adica de la ultimele placi de faianta spre podea. Pentru a intinde solutia se folosesc buretii sau lavetele. Solutiile trebuie lasate pentru cateva minute sa actioneze. Dezinfectantii au nevoie sa stea o vreme in contact cu suprafetele pentru a putea actiona in mod eficient.

Se utilizeaza zona abraziva de pe buretii de bucatarie si se freaca foarte bine fiecare centimentru din baie pentru a se indeparta in mod eficient petele mai dificile.

Ulterior urmeaza clatirea. Dezinfectantii atrag praful din atmosfera si de aceea se recomanda sa clatiti zona foarte bine pana cand aceste solutii se indeparteaza de tot. Dupa aceasta operatiune sterg foarte bine suprafetele utilizand un material uscat si se lasa curate si netede.

0 Shares
You May Also Like