Pestele in alimentatia noastra

0 Shares
0
0
0

Pestele in alimentatia noastraDupa cum bine stim, pestele este un aliment exceptional. Prin aportul sau nutritional, prin continutul sau ridicat de minerale, vitamine, prin modul in care sta la baza unei diete mediteraneene, este apreciat de milioane de oameni.

Mai mult de atat, gratie disponibilitatii sale, sta la baza hranirii pentru numeroase natiuni – ne gandim aici la tarile care au iesire la mare sau ocean. Se cunoaste ca printre cei mai mari consumatori de peste se numara astfel japonezii, spaniolii, chinezii.

In tara noastra, media consumului de peste este undeva la 4-5 kilograme per locuitor – aproximativ de cinci ori mai putin decat media europeana. Se merita insa sa includem acest tip de carne in dieta noastra zilnica? Vom vedea in randurile urmatoare ale acestui material. Pentru a obtine salate din peste incredibile, alege oferta Selgros din Brasov.

De obicei, in marile magazine din tara noastra, pestele este disponibil in mai multe forme sau stari (daca putem sa spunem asa): peste proaspat, viu,  peste proaspat transat, specialitati din peste, fructe de mare.

Indiferent de modul in care este achizitionat,  pestele :

– are un continut scazut de grasime si un continut  ridicat de proteine; este bogat in calciu, acizi grasi de tip omega-3, vitamina D, B2, calciu, fosfor si minerale ca fier, zinc, iod, magneziu si potasiu

– mai mult de atat, prin compozitia sa de acizi grasi omega-3, ajuta la mentinerea   inimii si creierului in stare foarte buna.

– are un raport foarte bun de proteine si lipide

Un mod excelent de a manca pestele e prin prepararea de salate – alaturi de alte ingrediente proaspete sau conservate (legume, fructe, branzeturi, uleiuri) se obtin o multime de retete, pentru gusturile celor mai pretentiosi gurmanzi. Gaseste ingredientele perfecte pentru salate din peste, chiar aici, in Brasov.

Selgros Braşov
Produse alimentare şi nealimentare
Calea Bucureşti nr. 231 Braşov,
500299 , RO
Tel: 0268 307 000
Fax 0268 307 199

0 Shares
You May Also Like