Respect pentru unelte

0 Shares
0
0
0

Respect pentru uneltePentru a-si mari forta si aria de acoperire omul foloseste o multitudine de scule electrice. De la simpla surubelnita pana la complexe polizoare sau cine stie ce alta unealta.

Atunci cand vorbim de maine vorbim de contactul omului cu mediul extern, de aceea protectia mainilor este foarte importanta si trebuie asigurata prin respectarea catorva reguli legate de securitatea folosirii sculelor.

Poate cel mai important sfat este sa folosim unealta potrivita pentru fiecare sarcina in parte. Cand vorbim de scule electrice vorbim de o specificitate a acestora, o scula poate indeplini doar sarcina pentru care a fost creata si nimic altceva, spre exemplu un ciocan este pentru a bate, nu pentru a lustrui! In plus fiecare scula in parte are tot felul de extensii ce pot fi folosite in scopuri diverse, sau vine intr-o anumita marime, nu putem folosi o surubelnita mica pentru a desface suruburi de calibru mare.

De obicei uneltele ( de orice fel ) vin cu intructiuni de folosire, de la simple abtibilduri pana la manuale in toata regule (in functie de complexitatea uneltei). Deci ca si concluzie folositi unealta doar pentru ce a fost creata, si nimic altceva.

Multe joburi necesita folosirea uneltelor izolate, sau in cadrul unor circuite izolate. Ce se intampla atunci cand trebuie reparat un aparat ce mentine o persoana in viata, sau cand e vorba de un calculator ce nu trebuie inchis ?! Toti profesionistii au nevoie de astfel de unelte, care vin gata stampilate si marcate, si pot fi folosite in anumite situatii speciale.

Cert e ca aceste unelte reduc pericolul de electrocutare sau de producere de alte astfel de evenimente nedorite. Un lucru e bun de stiut, nu toate uneltele invelite in plastic sau cu anumite protectii sunt izolate, trebuie cautat insemnul care sa certifice acest lucru.

Pentru ca o unealta sa fie folosita in totala siguranta, si pentru a se ajunge la rezultatul dorit este necesara si o conduita profesionista din partea utilizatorului. Orice mester trebuie sa aiba grija de unealta lui, si de mediul in care lucreaza, a se evita zonele umede sau spatiile cu umiditate crescuta, sau tot felul de fire conectate la electricitate iesite din perete etc.

Mare atentie trebuie la taierea de fire, trebuie verificata conexiunea lor la diverse surse de electricitate, sau la daramarea unor pereti (in interiorul lor se pot afla diverse fire ) si de ce nu la taierea tevilor, alimentarea cu apa sau gaz natural trebuie intrerupta. Intotdeauna mesterul trebuie sa poarte un echipament de protectie, pe masura sarcinii pe care o face. Spre exemplu daca sudeaza sau taie cu flexul e foarte important sa poarte ochelari de protectie, si manusi, asta pentru a evita orice accident.

Uneltele bine proiectate sunt foarte usor de folosit, si foarte usor de achizitionat, spre exemplu de pe siteuri ca http://epinvest.ro de unde puteti comanda si testa diverse scule electrice; si de ce nu, chiar daca nu sunteti vreun expert in ale constructiilor va apucati de mesterit. Uneori cele mai frumoase hobbyuri vin de unde nu te astepti.

Alte stiri actuale :

1. Luni incep lucrarile de constructie la Baza militara de la Deveselu
2. Materiale pentru construcţii durabile 
3. Patronatele acuză: Sectorul de construcţii se află într-o fază critică
4. Producatorii din constructii privesc cu teama la viitor: un nou val de insolvente ar putea lovi piata in 2014
5. Lucrările de construcţii noi au scăzut în primele opt luni cu 10,3%

0 Shares
You May Also Like