Rezervarea unui nume de companie in Romania

0 Shares
0
0
0

Rezervarea unui nume de companie in RomaniaProcedura necesara pentru rezervarea numelui unei companii in Romania poate fi efectuata de catre oricine in Romania, la un oficiu al Registrului Comertului, prin completarea unui formular special si prin plata unei taxe speciale pentru acest serviciu. Pentru acte infiintare firma, vizitati cu incredere ActeSrl.ro.

Desi viitoarea companie va fi inregistrata printr-un birou local al Registrului Comertului, numele acestei companii trebuie sa fie unic la nivel national, adica sa fie in mod substantial diferit decat orice alt nume al altei companii deja existente si inregistrate.

Aceasta verificare (de catre autoritatile abilitate) se va face la nivelul intregii tari si nu doar pe plan local. Rezervarea numelui viitoarei tale companii sau firme din Romania poate fi facuta de catre orice persoana, chiar daca aceasta persoana nu va fi un viitor detinator de actiuni in companie sau unul dintre administratori.

Nu vei avea nevoie de nici un fel de documente aditionale pentru rezervarea numelui acestei companii. Totusi, rezervarea la Registrul Comertului nu iti ofera si drepturi de copyright, ca si in cazul rezervarilor la OSIM.

Aspectele cele mai importante ale rezervarii numelui unei companii in Romania:
1.    Numele trebuie sa fie unic in Romania. Chiar si daca acesta este similar doar intr-o mica masura cu numele unei alte companii, inregistrarea acestuia va fi refuzata.

Aceasta cerinta impusa de catre autoritati, combinata cu verificarea numelor la nivel national, are ca rezultat cresterea dificultatii in inregistrarea unui nume de companie in Romania.

De aceea va sfatuim sa pregatiti dinainte 5 nume posibile de firma, semnificativ diferite intre ele, inainte sa porniti procesul de inregistrare. De asemenea, numele firmelor ar trebui sa contina 2 sau 3 cuvinte. Aceasta va va permite sa faceti o rezervare de nume sigura si rapida.

2.    Numele firmei sau companiei dumneavoastra nu poate contine cuvantul “ROMANIA” decat daca este aprobata o cerere de catre guvernul tarii, printr-o procedura speciala care poate dura mai mult de 1 luna.

3.    Exista si o lista de cuvinte ce nu sunt considerate “elemente de diferentiere” fata de alte companii sau firme si acestea sunt : IMPORT EXPORT, SERVICII, LIMITED, etc.

Disponibilitatea si inregistrarea unui nume de companie se face prin completarea unui formular ce va contine urmatoarele campuri principale:
•    Toate datele de identificare ale persoanei ce completeaza formularul
•    Motivul completarii acestui formular (disponibilitate, inregistrare, prelungirea inregistrarii, schimbarea sediului companiei, etc.)
•    3 nume posibile de firma/companie in ordinea preferintei
•    Cererea de primire a unei liste a companiilor romanesti cu nume similare, daca alegerea variantelor de nume nu a fost una potrivita, existand si alte firme in Romania cu nume asemanatoare.
•    Dovada platii taxei necesare la Registrul Comertului, taxa aferenta pentru rezervarea numelui
•    Numele si numarul de telefon al persoanei, ce poate fi contactata de autoritati, in legatura cu rezervarea numelui firmei.

Sfatuim toti clientii care sunt interesati in rezervarea numelui unei firme sa ne contacteze pentru o pre-verificare a numelui ales.
Aceasta pre-verificare va fi efectuata de catre specialistii nostri, in maxim 24 de ore. De asemenea, tineti cont de faptul ca procedura inregistrarii numelui, este primul pas care se face pentru infiintarea unei firme in Romania.

0 Shares
You May Also Like