Se aleg produsele cosmetice naturale, sintetice sau organice?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand mergeti la tratamente de infrumusetare la combina cosmetica noi va recomandam sa alegeti si tipul de produse cosmetice pe care le veti aplica. Cu siguranta multe din voi va puneti aceata intrebare insa stiti oare daca a fi natural ineamna a fi mai bun decat sinteti cum si producatorii de produse cosmetice naturale vor sa credem?

Chiar daca natura ne ofera tot ceea ce ne trebuie pentru a putea fi sanatosi atunci cand vine vorba despre ingrijirea pielii sunt mai multe studii care arata ca mai multe ingrediente pe care le obtinem din natura pot sa fie iritante, alergene si sensibilizante.

Practic nu putem sa aplicam pe piele orice fara a avea anumite riscuri. Toate aceste ingrediente ce nu trebuie sa fie aplicate pe piele sunt si ele sintetice si naturale iar pielea noastra nu stie ca ingredientul care trebuie aplicat este sintetic ori natural si nu stie ce scrie pe etichetele produselor.

Pielea doar reactioneaza tinand cont de o multime de factori. De aceea este foarte important sa intelegem si ca ingredientele naturale nu sunt mai bune decat cele sintetice in momentul in care vine vorba despre siguranta de aplicare pe piele si nici cele care sunt sintetice nu sunt mai bune ori mai proaste comparativ cu cele naturale.

In amandoua categoriile e vorba despre ingredientele iritante, alergene si fotosensibilizante si tot in ambele categorii sunt si ingrediente reparatorii si antioxidanti potenti si antiiritanti.

Nu exista studii care sa afirme ca ingredientele care sunt naturale sunt mai bune comparativ cu cele sintetice pentru a trata acneea, pentru a ameliora rozaceea si pentru a vindeca alte afectiuni care sunt cutanate sau pentru a mentine tenul sanatos.

Indiferent ca preferati sa utilizati produse naturale cosmetice, produse sintetice ori nu aveti preferinte un factor foarte important inainte de a aplica produsele pe piele nu e eticheta produsului ci ambalajul si lista de ingrediente.

Ambalajul unui produs cosmetic mai ales daca este compus din ingrediente de buna calitate si naturale, trebuie sa fie opac si sa se poata inchide bine, fara a lasa lumina si aerul sa patrunda si sa modifice ingredientele care sunt si asa extrem de instabile in prezenta altor oxidanti precum aerul si radiatiile solare care se afla in lumina.

Lista ingredientelor va trebui sa nu contina ingrediente care sa afecteze tenul si desigur sa nu contina ingredientele cosmetice benefice. Unii din cei mai comuni iritanti naturali sunt menta, eucaliptul, sulful, citricele, rozmarinul si scortisoara, cuisoarele, papaia, ylang ylang si arnica.

Imaginati-va ca ingredentul care este listat parfume poae fi si el natural pentru ca e de fapt un amestect din mai multe ingrediente care au rolul de a parfuma produsele finite si toate aceste ingrediente pot sa fie naturale si sa fie obtinute mai ales din uleiuri esentiale cu arome. Iritatiile de pe piele nu sunt vizibile chiar de prima data cand aplicati iritantul dar asta nu inseamna ca nu se va intampla.

Nu uitati de produsele cosmetice pe baza de apa care au un termen mare de valabilitate pentru ca ele contin conservanti sintetici.

0 Shares
You May Also Like