Secrete pentru a gati paste italiene

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa pregatesti acasa preparate din bucataria italiana, cu siguranta acele paste italiene pot sa reprezinte cea mai simpla solutie pentru tine. Cu siguranta vei putea sa pregatesti si o pizza, insa vei avea nevoie de mai mult timp la dispozitie, si de mai multe ingrediente.

Ei bine, si daca tot ai de gand sa iti prepare niste paste italiene, cu siguranta trebuie sa le prepare exact ca si in Italia, asa cum le prepara priceputii bucatari italieni, iar pentru asta va trebui sa cunosti cateva secrete care te vor putea ajuta.

In primul rand, pentru a gati cele mai bune paste, ar trebui sa potrivesti forma pastelor cu tipul sosului folosit. Aici este important de precizat faptul ca de regula, italientii folosesc mai putin sos decat noi romanii, pentru ca ei vor sa simta in primul rand, gustul pastelor.

Deci, pentru ca pastele sa fie de cea mai buna calitate, acestea nu trebuiesc neaparat scufundate in sos. Aici ar fi o regula generala, si anume aceea ca trebuie folosita o cantitate de sos egala cu cantitatea pastelor, iar pastele vor trebui adaugate doar dup ace sunt fierte in tigaia in care se pregateste si sosul.

Un alt detaliu care conteaza foarte mult, pentru a pregati cele mai bune paste, exact ca si italienii, este acela de a folosi cantitatea corecta de apa. Sunt foarte multe persoane care isi doresc sa gateasca acasa paste italiene, si care nu folosesc un vas suficient de mare, sau nu folosesc suficienta cantitate de apa pentru a gati pastele.

Pentru ca pastele sa fie gatite ca la carte, se recomanda cate un litru de apa pentru fiecare 100 de grame de paste, iar atunci din acest punct de vedere, totul este in ordine.

Un alt detaliu extrem de important, ar fi acela de a nu uita de sare, care este extrem de importanta, pentru ca apa sarata intensifica aroma pastelor. Trebuie sa stii doar ca sarea se adauga chiar inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, insa cu foarte putin timp inainte de a adauga pastele in apa.

Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat ca pentru fiecare litru de apa, sa adaugi 7 grame de sare.

Deasemenea, atunci cand vrei sa iti pregatesti pastele acasa, trebuie sa stii ca apa si uleiul nu se amesteca, mai ales atunci cand folosesti paste de cea mai buna calitate.

Daca vei folosi uleiul, atunci pastele vor fi mai alunecoase, iar atunci sosul va curge foarte usor de pe ele. Uleiul va trebui adaugat doar atunci cand se vor folosi paste de o calitate inferioara, pentru a reduce efectul lipicios al pastelor, pe vasul in care acestea fierb.

Ei bine, acestea sunt doar cateva trucuri de care cu siguranta in momentul in care vrei sa gatesti paste acasa, si nu prea ai experienta in a gati aceasta specialitate italiana, va trebui sa le urmezi.

Daca vei urma toate aceste trucuri, si vei lasa pastele la fiert conform instructiunilor de fierbere, atunci in mod evident vei reusi sa gatesti pastele dorite.

0 Shares
You May Also Like