Avantaje si dezavantaje ale laptopurilor second hand

Avantaje si dezavantaje ale laptopurilor second hand

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa iti cumperi un laptop, mai intai de toate trebuie sa stii care este motivul pentru care ai nevoie de acest echipament, si mai trebui sa stii care vor fi sarcinile pe care laptopul va trebui sa le indeplineasca.

Deasemenea, trebuie sa stii inca de la inceput care este bugetul tau, pentru ca in acest caz, avand o suma de bani stabilita pentru a achizitiona laptopul, iti va fi mult mai usor sa iti gasesti produsl, pentru ca vei stii spre ce categorie de laptopuri sa iti indrepti atentia.

Daca de exemplu, nu ai un buget foarte mare la dispozitie pentru a achizitiona echipamentul, atunci poti sa iti indrepti atentia spre unul din multimea de laptopuri sh, iar aceste echipamente vor veni cu o serie de avantaje, dar si cu cateva dezavantaje, despre care vom discuta in continuare.

Un prim avantaj al echipamentelor second hand, ar fi pretul, asa ca poti sa iti gasesti laptopuri second hand i5, sau laptopuri second hand i7 la cele mai avantajoase preturi, iar aceste echipamente pot sa functioneze la fel ca si produsele noi.

Tinand cont de faptul ca discutam despre produse second hand, este important ca ele sa beneficieze de perioada de garantie, iar daca iti vei cumpara produsul de la un magazin de specialitate, vei beneficia si de o perioada de garantie, la fel ca si in cazul unui laptop nou, sau ca si in cazul unui laptop refurbished.

Daca iti cumperi un laptop second hand, care este foarte ingrijit, si care este de generatie noua, cu siguranta acesta are sanse foarte mari sa functioneze fara probleme o perioada indelungata de timp, iar avantajul este ca echipamentul vine la un pret foarte atractiv.

Cu siguranta avantaje ale laptopurilor second hand am putea sa gasim foarte multe, insa trebuie mentionat faptul ca aceste echipamente au si anumite dezavantaje.

In primul rand, un laptop second hand a mai fost folosit, asa ca in cazul utilizatorilor ceva mai pretentiosi, care orice produs isi doresc isi aleg unul nou, cu siguranta un laptop second hand nu va fi produsul ideal.

Un alt dezavantaj pe care il au laptopurile second hand ar fi acela ca ele pot sa prezinte anumite urme de uzura, ceea ce cu siguranta nu este cazul daca discutam despre echipamente noi sau despre echipamente refurbished.

Bateria poate sa reprezinte un dezavantaj al laptopurilor second hand, pentru ca de multe ori ea cedeaza si nu rezista foarte mult timp incarcata, asa ca in foarte multe situatii, cei care isi cumpara laptopuri second hand, trebuie sa isi cumpere la scurt timp si o baterie, pe langa echipament.

Exemplele pot continua si atunci cand discutam despre dezavantajele laptopurilor second hand, insa tinand cont de raportul calitate – pret al acestor produse, cu siguranta putem spune ca se merita achizitionarea unui laptop second hand.

Cei care nu au de gand sa isi aleaga un asemenea produs, pot sa isi indrepte atentia spre un laptop refurbished, sau pot chiar sa se orienteze si spre un produs nou, care insa este mult mai scump decat un laptop second hand.

 

0 Shares
You May Also Like