Sfaturi pentru eclozarea oualor in incubatoare

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa stii cum ar trebui sa utilizezi incubatoare oua pentru a obtine puisori iti recomandam sa citesti aceste sfaturi de la o persoana care se ocupa de cresterea si inmultirea puilor.

Marimea M si mai mari sunt dimensiuni bune pentru incubatorul tau. Marimea S este un ou rezonabil mic. Multi oameni continua si introduc aceste oua in incubator, dar daca vrei sfatul meu sa incerci  sa stai departe de oua de dimensiunea S.

Deci, acum, ca stiti care oua sa se instaleze in incubatorul dvs. si care nu trebuie folosite veti colecta propriile oua sau le comandati. Feriti-va de rata de incubatie a oualor livrate este in mare masura scazuta din mai multe motive.

Este important sa-ti marchezi ouale. Dar mai intai trebuie sa va ganditi in ce mod ati plasat ouale. Le puteti pune unele peste altele sau le puteti alinia. Sunt si incubatoare in care trebuie sa intoarceti voi ouale cum este si incubatorul cu intoarcere manuala IO-102.

Marcarea oualor este o modalitate excelenta de a sti daca au fost transformate. Clocirea oualor impiedica lipirea membranei de pe coaja si mimeaza ceea ce va face o gaina. Daca va puneti ouale unul langa altul, puteti sa va marcati ouale cu markerul pe una din suprafetele plane.

Puteti sa scrieti O pe cealalta parte a oului, dar nu este absolut necesar. Cu marcarea veti sti ca ouale voastre s-au intors. Spre exemplu, dimineata, ouale au o latura x orientata in sus. Aproximativ la pranz se verifica din nou si fetele goale (sau laturile marcate cu o) sunt orientate in sus. Ouale au fost rotite? Da! Sau daca le intoarceti manual, este usor sa urmariti clocirea oualor marcate.

Deci, acum v-ati stabilit umiditatea si temperatura, ati adunat (sau ati comandat) ouale. Le-ati marcat cu succes si acum va indreptati spre incubator pentru a  le plasa in interior (Fie in pozitie culcat sau in pozitie verticala)

Unele sfaturi de retinut:

  1. Cel mai bine este sa lasi Incubatorul sa se mearga o zi intreaga inainte de a-ti pune ouale, ceea ce va asigura ca Incubatorul ruleaza fara probleme. Nu te grabi cu procesul de plasare, nu ai nimic de pierdut.
  2. Adaugarea de apa la incubatorul dvs. la fiecare doua zile este o idee buna – ceea ce fac si eu.
  3. Este o idee buna sa va marcati calendarul cu ziua in care ati pus ouale, zilele in care trebuie sa adaugati apa sau sa schimbati temperatura, precum si Ziua cea mare de incubatie. Va face totul mai usor pentru toata lumea!
  4. Ouale de pui au nevoie de 21 de zile pentru a iesi, este cunoscut pentru unele sa eclozeze 18 sau mai tarziu tarziu tocmai in ziua 25. Nu va stresati!

Ziua 1 de incubare

Inainte de a o numi o zi de incubare, ouale ar trebui sa fie in incubator timp de 24 de ore. Bravo! Ziua 1 a fost o zi de succes.

Deci, cum ar trebui sa arate oul in ziua a 1-a? Merita sa incercati cu o lumanare? Daca luminati  in Ziua 1 un si vedeti banutul specific, acesta este locul unde va fi in curand puicuta ta. Poate fi foarte greu sa vezi asa de devreme.

In opinia mea, nu merita o lumanare si nu recomand luminarea in acest stadiu timpuriu. Ziua 1-2-3 este o etapa fragila de incubatie, prin urmare orice greseli pot duce la probleme cu ouale.

0 Shares
You May Also Like