Sisteme potrivite pentru incalzirea apei din piscina

0 Shares
0
0
0

Temperatura apei din piscina asigura confortul pentru folosirea acesteia. Daca apa este prea rece, primul gand este sa iesiti cat mai repede pentru a va expune la soare, iar caldura acesteia nu se poate face atat de repede, mai ales daca suntem la inceputul sezonului estival.

Din aceasta cauza aveti nevoie de sisteme de incalzire a apei cum ar fi pompele sau panourile solare.

Sezonul de inot este unul scurt si in cazul in care piscina se poate acoperi si folosi pe timpul iernii, va fi necesar un sistem de incalzire. Puteti opta pentru panourile solare sau pentru pompele de incalzire.

Incalzirea apei din piscina cu ajutorul panourilor solare este eficienta si economica. In locul caldurii, acestea produc energie solara. Acestea sunt recomandate datorita energiei ecologice pe care o emana.

Dezavantajul panourilor solare este ca aveti nevoie de spatiu suficient de mult pentru a le instala. In functie de dimensiunea piscinei este necesar un singur panou sau mai multe pentru incalzirea eficienta a apei.

Se pot monta pe acoperis, pe sol sau pe un gard, conditia fiind sa fie expuse la soare cat mai mult timp. Acestea functioneaza de la inceputul primaverii pana la sfarsitul toamnei.

Un alt sistem de incalzire a apei din piscina este pompa de incalzire. Pompele de incalzire a apei este o optiune foarte eficienta si nu depinde de razele solare.

Sunt cele mai utilizate sisteme de incalzire datorita instalarii usoare, intretinerii rapide si utilizari facile. Temperatura din exterior este factorul de care pompa de incalzire depinde.

Eficienta pompelor de caldura incepe odata cu temperatura de peste 10oC. In cazul in care temperatura scade sub 10o este indicata oprirea pompei de incalzire.

Acest sistem genereaza in medie 7kW de caldura consumand 1kW de energie. Pompele de caldura sunt utilizate si pentri nivelul de zgomot redus in incalzirea apei.

Pretul acestora este accesibil pentru toate buzunarele, din acest fapt fiind si cele mai utilizate sisteme de incalzire a apei.

Mentinerea unei temperaturi optime a apei din piscina influenteaza si folosirea acesteia.

Spre exemplu, intr-o zi de vara cu o temperatura foarte ridicata aveti nevoie sa va racoriti in piscina, dar apa este mult prea rece pentru a o folosi, asadar nu puteti sa va scaldati datorita diferentei dintre temperatura apei si cea din afara. 

Piscina este conceputa pentru relaxare si pentru a va racori in zilele toride de vara, dar totusi apa trebuie sa aiba o temperatura care sa va permita intrarea in piscina.

De obicei, temperatura ideala pentru apa din piscina este de 24-27oC. Pentru a putea ajunge pe cale naturala la aceasta temperatura, fara a folosi sisteme de incalzire, este necesar un timp de aproximativ 4 saptamani de canicula.

In tot acest timp nu puteti folosi piscina, astfel veti ajunge sa va scaldati abia in luna iulie sau chiar august. Sistemele de incalzire va ajuta sa va bucurati de piscina dumneavoastra de la inceputul lunii aprilie pana la finalul lunii septembrie.

0 Shares
You May Also Like