Tot ce trebuie sa stiti despre microblading

Tot ce trebuie sa stiti despre microblading

0 Shares
0
0
0
Tot ce trebuie sa stiti despre microblading

Femeilor le place sa puna mare pret pe imaginea lor, motiv datorita caruia merg mereu la salon. In ultimul timp, doamnele si domnisoarele opteaza pentru microblading. Atunci cand aceasta procedura este efectuata de absolventele unui curs masterclass microblading, rezultatele sunt uimitoare. Vom discuta in continuare despre acest subiect, si veti afla mai multe detalii despre microblading.

Ce este Microblading-ul?

Microblading-ul, cunoscut si sub denumirea de broderie pentru sprancene este o procedura clasificata sub machiaj permanent, dar spre deosebire de tatuajele cosmetice traditionale, este mai putin invaziv si este considerat semi-permanent. Microblading-ul dureaza de obicei 1-3 ani, in functie de tipul de piele si de rutina pielii.

Procedura se face folosind un instrument de mana cu ace ultra fine si fiecare „fir de par” este gravat usor pe piele, dand un aspect incredibil de natural si realist. Microblading-ul poate corecta sau reconstrui in mod dramatic spranceanele pierdute si este excelent pentru cei care doresc sa-si imbunatateasca sprancenele, sau pentru cei care au sprancene putine sau nu deloc.

Procedura este ideala si pentru persoanele care observa ca li se subtiaza sprancenele de la varsta. Pigmentii folositi se aleg pentru a se potrivi cu culoarea naturala sau dorita a fruntii, insa si tonul pielii va fi de-asemenea luat in considerare.

In cat timp este gata procedura?

Pentru prima sesiune de Microblading, intreaga procedura trebuie sa dureze aproximativ 2,5-3 ore. Pe parcursul acestei sesiuni, tehnicianul sprancenelor va modela si stila sprancenele clientului pentru a obtine aprobarea sa. Urmeaza apoi selectia culorilor de pigmenti. Odata ce clientul este multumit de alegeri, va incepe procedura.

Clientul urmeaza sa mearga la salon pentru o vizita ulterioara, pentru a putea avea eventuale modificari necesare. A doua sesiune de Microblading are loc dupa 4-6 saptamani dupa sesiunea initiala. Aceasta sesiune va dura aproximativ 1,5-2 ore pentru a fi finalizata.

Cat dureaza sa se vindece zona lucrata?

Zona sprancenelor va fi usor rosie dupa procedura si culoarea va parea foarte intunecata. Acest lucru este normal pentru procedura si o parte a procesului de vindecare. Culoarea se va estompa cu pana la 40%, pe masura ce se va vindeca. In urmatoarele zile, sprancenele vor continua sa fie intunecate si veti observa o usoara spalare.

Nu va ridicati pielea si nu va incruntati, deoarece aceste pot deteriora pielea si rezultatul zonei microblate. Sprancenele se vor lumina in culori pe masura ce se vor vindeca. Nu este necesar un timp de oprire din activitatile desfasurate dupa procedura de microblading. Este nevoie de aproximativ 7-14 zile pentru a se vindeca sprancenele si aproximativ 1 luna pentru ca culoarea sa fie completa.

Veti observa ca, culoarea este foarte deschisa imediat dupa cele doua saptamani de la vindecare; pielea va avea o calitate laptoasa cu aspect asemanator. Aceasta este cunoscuta sub denumirea de pielea laptelui si este frecventa la tatuare.

Acest lucru se datoreaza tesutului care inca se vindeca in interior, chiar daca suprafata pielii este vindecata. Adevarata culoare se va descoperi odata vindecata.

Este necesara sesiunea de redactare?

Da! O sesiune de redactare dupa 4-6 saptamani este necesara, deoarece toata lumea se vindeca diferit, iar rezultatul va varia. Este posibil ca anumite zone sa nu se ridice in timpul primei sesiuni si vor trebui reumplute.

Poate fi necesar sa fie ajustata culoarea pigmentului, grosimea fruntii si mai multe lovituri. Persoanele cu piele uleioasa necesita adesea o umbra mai profunda in timpul sesiunii de refacere, deoarece uleiurile tind sa usureze pigmentul.

Cel mai important, sesiunea dvs. de redactare este atunci cand va perfectionati sprancenele pentru ca artistii microblading sa se asigure ca arata perfect si ca se pastreaza culoarea.

Este dureros?

Nivelul durerii pentru procedura este considerat usor de catre anumite persoane, in timp ce alte persoane nu au simtit durerea. Inainte de procedura, tehnicianul dvs. va aplica un anestezic pentru a amorti zona, si de-asemenea, va aplica daca va fi nevoie anestezic si in timpul procedurii.

Toata lumea raspunde diferit la anestezic; unii sunt mai rezistenti la durere, altii nu. Cu siguranta insa, nu este o procedura care sa nu poata fi suportata din cauza durerii.

Am nevoie de concediu medical?

Majoritatea oamenilor nu trebuie sa-si ia concediu medical pentru ca nu este necesar acest lucru. In mod obisnuit nu exista umflaturi cu tratamentele pentru sprancene, cu toate acestea insa, acest lucru poate varia de la o persoana la alta, in functie de nivelurile de sensibilitate.

Care sunt procedurile de ingrijire pre si post?

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este mai bine sa urmati instructiunile de ingrijire pre si post. Inainte de procedura, respectati urmatoarele:

 • Evitati alcoolul si aspirina / ibuprofenul si orice vitamine care va pot subtia sangele timp de 72 de ore. 
 • Evitati bronzarea, astfel incat sa vi se poata evalua tonusul natural al pielii.
 • Evitati exfolierile de fata sau substantele chimice cu cel putin doua saptamani inainte.

Dupa procedura

 • In termen de 2 ore dupa procedura, curatati sprancenele folosind un v-q si udati-le usor cu apa clocotita distilata sau racita. Stergeti usor balsamul de vindecare vechi si orice lichid limfatic (lichid clar galbui) care s-ar fi putut acumula. Se usuca usor cu tesut si utilizand un nou v-q, bifeaza din nou balsamul de vindecare.
 • Asigurati-va ca aplicati un strat usor de balsam vindecator dimineata si noaptea pentru a rasfoi cel putin 5-7 zile.
 • Nu aplicati excesiv balsam de vindecare.
 • Nu scufundati fruntea in apa timp de 14 zile. Cand faceti dus, asigurati-va ca evitati suprafata fetei. Cand curatati sau spalati fata, asigurati-va ca evitati ca apa sa ajunga la sprancene.     
 • Nu puneti machiaj pe zona fruntii timp de cel putin 10 zile. Zona microbladed este o rana deschisa, folosind machiajul poate provoca infectii.
 • Evitati alcoolul si aspirina / ibuprofenul si orice vitamine care va pot subtia sangele timp de 24 de ore.
 • Nu mergeti la inot, bronzare sau in saune timp de cel putin 14 zile.    
 • Nu exfoliati fata cel putin 2 saptamani dupa.
0 Shares
You May Also Like