Tehnologia mobila pentru site-urile web

0 Shares
0
0
0

Tehnologia mobila pentru site-urile web
Web design-ul a devenit, in zilele noastre, un domeniu extrem de atractiv si totodata extrem de util. Oricine doreste sa-si faca un site poate apela la ajutorul unei echipe de experti precum cea de la IT Exclusiv.

IT Exclusiv este o echipa de experti in domeniul design-ului web care se ocupa cu proiectarea site-urilor web, promovarea si intretinerea acestora. Cei interesati de realizarea unui site web pot accesa www.itexclusiv.ro pentru a afla mai multe detalii.

Vom vorbi, in continuare, cateva lucruri despre tehnologia mobila pentru site-urile web.

Un site web mobil este usor de identificat datorita design-ului sau, insa, cineva, undeva, a pus la punct o inginerie inteligenta pentru un astfel de produs. Web design-ul modern este construit, in mod obisnuit, prin folosirea foilor de stil in cascada (Cascading Style Sheets – CSS). Asa cum sugereaza si numele, foile de stil controleaza elementele de stil ale unei pagini (font-uri, culorile textului, latimea paginii, marginile s.a.m.d.).

In timp ce continutul site-ului nostru web poate fi stocat intr-o baza de date sau in fisiere HTML, CSS determina cum este prezentat acest continut. Toate schimbarile de design sunt realizate prin CSS, iar alte trucuri pot fi realizate pentru a optimiza experienta de navigare pentru dispozitivele mobile folosind tot CSS.

De exemplu, inlocuirea unei imagini de fundal mare cu o culoare solida simpla va face ca site-ul mobil sa se incarce mai repede si sa foloseasca latime de banda mai putina. Odata ce site-ul exista, vizitatorii trebuie sa-l foloseasca.

Nu exista nicio modalitate clara prin care se poate face trimitere la un site mobil, insa, exista cateva optiuni viabile. Cel mai simplu este sa avem plasat un link pe site-ul intreg care sa faca trimitere la site-ul web mobil. De cele mai multe ori, dezvoltatorii folosesc un subdomeniu (de obicei, m.website.com) pentru a directiona utilizatorii spre site-ul mobil.

Acest lucru este usor de inteles. Website.com se refera si ne duce la site-ul intreg, pe cand m.website.com se refera si ne duce la site-ul mobil. Unele site-uri folosesc, in schimb, i.website.com datorita popularitatii iPhone, insa implementarea este aceeasi.

Chiar daca multe site-uri folosesc un sistem pentru a aloca automat browsere mobile pentru site-uri mobile, uneori, singura modalitate de a ajunge la site-ul mobil este sa tastam manual adresa m.website.com. Alte tehnici care servesc paginilor mobile sunt mult mai complicate. Multe site-uri web detecteaza automat timpul de dispozitiv pe care il folosim pentru a decide ce tip de CSS sa foloseasca.

Acest lucru poate fi realizat prin interogarea dispozitivului si determinarea unui factor de identificare (de exemplu, cat de mare este ecranul) sau prin citirea sirului de agent la utilizatorului, care spune ce browser este utilizat pentru a incarca pagina web. „Interogarile media” sunt linii de cod in CSS care fac referire la sirul de agent al utilizatorului pentru ca acesta sa aleaga unul dintre acei factori de identificare.

Daca agentul utilizatorului se identifica ca browser mobil cu o anumita latime a ecranului, aceasta informatie poate fi folosita pentru a determina ce fel de pagina web sa incarce.

Pentru mai multe detalii cu privire la serviciile pe care echipa IT Exclusiv le poate oferi accesati www.itexclusiv.ro.

0 Shares
You May Also Like