Tot ce trebuie sa stii despre gurile de scurgere

Tot ce trebuie sa stii despre gurile de scurgere

0 Shares
0
0
0

O gura de scurgere este adesea incapabila sa gestioneze cantitatea de ploaie care cade in timpul furtunilor abundente. Cand canalizarile  sunt inundate, pot aparea inundatii de subsol si in strada.

Spre deosebire de evenimentele cu inundatii catastrofale, acest tip de inundatii urbane are loc in zonele construite, unde predomina sistemele de drenare antropice. Inundatiile urbane sunt principala cauza a inundatiilor din canalizare si a inundatiilor de subsol care pot afecta proprietatile canalizarii an dupa an.

Prima apa din scurgerile urbane poate fi extrem de murdara. Apa de ploaie poate deveni contaminata in timp ce rulati pe drum sau pe alta suprafata impermeabila sau din scurgerea chimica a gazonului.

Apa care curge de pe aceste suprafete impermeabile tinde sa colecteze benzina, ulei de motor, metale grele, gunoi si alti poluanti de pe sosele si locuri de parcare, precum si ingrasaminte si pesticide din peluze.

Drumurile si locurile de parcare reprezinta surse principale de nichel, cupru, zinc, cadmiu, plumb si hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), care sunt create ca produse secundare de combustie a benzinei si a altor combustibili fosili. Panta de scurgere a acoperisului contribuie la un nivel ridicat de compusi organici sintetici si zinc (din jgheaburi galvanizate). Utilizarea ingrasamintelor pe peluze rezidentiale, parcuri si terenuri de golf este o sursa importanta de nitrati si fosfor.

Separarea scurgerilor nedorite poate fi realizata prin instalarea dispozitivelor in sistemul de canalizare. Aceste dispozitive sunt relativ noi si pot fi instalate numai cu o constructie noua sau in timpul unor upgrade-uri majore. Acestea sunt denumite separatoare de grund-ulei (OGS) sau separatoare de sedimente-ulei (OSS). Acestea consta dintr-o camera specializata de guri de scurgere si utilizeaza debitul si / sau volumul apei pentru separarea uleiului si a granulelor.

Efectele apei in canalizare pot fi reduse la minimum prin includerea in planurile municipale a unor sisteme durabile de drenare urbana  sau a dezvoltarii cu impact redus sau a unor practici de infrastructura verde (sisteme utilizate mai multe de americani). Pentru a reduce apa de ploaie de pe acoperisuri, fluxurile de la jgheaburi (jgheaburi de ploaie si crapaturi de ploaie) pot fi infiltrate in sol adiacent, mai degraba decat deversate in sistemul de canalizare.

Eliminarea apelor pluviale de pe suprafetele pavate poate fi facuta prin ghidarea spre santuri inainte de a curge in canalele de scurgere, din nou pentru a permite patrunderea apei in sol. Materialele permeabile pot fi utilizate in trotuare, cai de acces si, in unele cazuri, locuri de parcare, pentru ca apa sa se infiltreze in pamant.

In multe zone, tancurile de detentie trebuie sa fie instalate in interiorul unei proprietati si sunt utilizate pentru a mentine temporar cantitatea de apa de ploaie in timpul ploilor abundente si pentru a limita fluxul de iesire in canalul public.

Acest lucru reduce riscul supraincarcarii canalizarii publice in timpul ploii abundente. De asemenea, poate fi utilizat un orificiu de deversare care se conecteaza mai mult pe partea de evacuare a rezervorului de retinere. Aceasta  ar impiedica umplerea completa a rezervorului de detentie. Prin limitarea fluxului de apa in acest mod si prin mentinerea temporara a apei intr-un rezervor de detentie, canalizarile publice sunt mult mai putin susceptibile de a deveni supraincarcate.

0 Shares
You May Also Like