Tratamentul membrelor inferioare prin presoterapie

0 Shares
0
0
0

Tratamentul membrelor inferioare prin presoterapiePresoterapia a aparut in lumea esteticii acum 20 de ani. Aceasta tehnica implica folosirea unor echipamente ce au generat un puternic interes si au devenit de succes de la inceput, deoarece clientul simte beneficiile imediat.

Sunt foarte usor de folosit si intotdeauna au rezultate bune. Efectul se bazeaza pe actiunea fizica aplicata asupra circulatiei venoase si a sistemului limfatic, ceea ce il face foarte eficient, imbunatatind totodata imperfectiunile inestetice, cum ar fi celulita, retentia de apa, etc. Un aparat de presoterapie este intotdeauna eficient.

In plus, acest tip de tratament poate fi combinat foarte usor cu alte solutii estetice sau tratamente medicale ce sunt folosite pentru a preveni sau imbunatati imperfectiunile si problemele mentionate mai sus.

Echipamentele de presoterapie faciliteaza drenajul fluidelor interstitiale, datorita presiunii aplicate asupra tesuturilor iar aceasta, activeaza mai departe circulatia din vene si elibereaza spatiul extracelular de acumularile pe care celulele il depoziteaza.

Presiunea nu este aplicata in acelasi timp asupra tuturor zonelor acoperite de echipament, ci mai degraba urmeaza o secventa centripeta, care este urmata de sange si limfa.

Secventa de presiune incurajeaza lichidul interstitial sa intre in vasele limfatice si in sistemul circulator, reactivand calea naturala a circulatiei in organism. In acest moment, pe piata se afla o multitudine de echipamente si tipuri ale acestora, dar pentru a avea rezultate satisfacatoare, este important sa folosim echipament cu regulator de presiune, pentru a putea aplica tipul de presiune dorita, in functie de nevoile pacientului.

Este important de tinut minte, ca presiunea ridicata, nu aduce neaparat beneficii mai bune: cea mai mare presiune exercitata nu este recomandata sa fie mai mare decat presiunea arteriala, in asa fel incat oxigenarea sangelui sa se poata face in mod natural. De aceea, nu este bine ca presiunea sa fie mai mare de 60 mm pe coloana de mercur.

Presoterapia este folosita in principal pentru tratarea membrelor inferioare, zone ale corpului care sunt afectate cel mai mult de probleme ale circulatiei si este recomandat in toate cazurile in care se recomanda si masajul traditional.

Presoterapia poate fi optimizata aplicandu-se uleiuri esentiale specifice ce au un efect foarte bun si poate fi aplicata manual sau cu ajutorul unor bandaje speciale. Acest tip de tratament este contraindicat pentru persoanele care sufera de vene cu varice.

Un ciclu de presoterapie de obicei implica 10-12 aplicari, de 2 sau 3 ori pe saptamana cu verificari regulate si mentinerea tratamentului care este cel mai adecvat pentru nevoile pacientului in cauza.

Efectele hemodinamice ale presoterapiei sunt excelente pentru pacienti. In urma unor studii efectuate, s-au constatat imbunatatiri semnificative ale circulatiei pentru 11 pacienti aproximativ 68 de ani +/- 10 ani, ce sufereau de infarct miocardic acut in forme necomplicate.

Spa-urile si saloanele de frumusete sunt in general cele mai comune locuri unde puteti gasi aparate cu presoterapie.

Tehnicieni profesionisti se vor ocupa de setarea aparatelor in conformitate cu nevoile dumneavoastra si vor conduce sesiunile de presoterapie. O singura sesiune dureaza in jur de 30 de minute si se recomanda repetarea acesteia saptamanal, timp de 8 saptamani.

0 Shares
You May Also Like