10 detalii uimitoare care pot influenta un recruiter

10 detalii uimitoare care pot influenta un recruiter

0 Shares
0
0
0

10 detalii uimitoare care pot influenta un recruiterRelevanta unui CV, a unei minti stralucitoare si a unor diplome frumoase nu este suficienta pentru a-ti asigura locul de munca mult-visat. Alte detalii mai mult sau mai putin subtile pot face diferenta.

Unul dintre aceste detalii este dat de data si ora la care veti sustine interviul. Acestea au un impact direct asupra comportamentului recrutorului, asadar ideal este sa alegeti o nisa in care ii veti capta toata atentia! In mod ideal, interviul ar fi bine sa fie programat in mijlocul diminetii: nu prea devreme pentru a-i acorda timp sa soseasca si sa se pregateasca pentru vizita, deoarece ca orice persoana si recruiterul are nevoie de timp sa se trezeasca!

Daca deja se apropie ora pranzului, este posibil sa se grabeasca pentru ca ii va fi foame si vrea sa manance cat mai repede, iar acest lucru nu il poate face decat daca va termina interviul programat. Niciodata nu programati un interviu la sfarsitul zilei: este posibil sa va confruntati cu durerea de a vedea mintea lui ratacind in alta parte, la fel ca in timpul diminetii tarzii.

Acordati prioritate programarii la inceputul saptamanii: acesta este cu siguranta momentul in care recrutorul isi pastreaza spiritul proaspat. Urmand aceasta logica, site-ul de recrutare Glassdoor sfatuieste companiile si recrutorii sa programeze cele mai importante intalniri marti la ora 10:30.

Un alt detaliu semnificativ se refera la vremea de afara. Se pare ca interviurile de locuri de munca esuate au loc adesea in zilele ploioase, deci intr-adevar contextul meteorologic influenteaza starea de spirit si, prin urmare, cursul unui interviu. Daca ploua, trebuie sa fim accesorizati cu o umbrela sau sa ne sacrificam aspectul ingrijit cu atentie.

Posibil sa va udati la picioare si cu siguranta nu va veti mai simti chiar comod. Absenta soarelui submineaza moralul tuturor! De multe ori uitam ca si recrutorul sufera, de asemenea, aceste suparari mici care ii pot schimba starea de spirit.

Numarul de candidati pe care un recrutor ii are intr-o zi reprezinta un alt detaliu care poate face diferenta. Daca sala de asteptare a unui recrutor este plina, este posibil sa incepeti sa va faceti probleme la care nu v-ati fi gandit pana atunci.

Intr-adevar, intalnirea cu mai multi oameni in aceeasi zi impinge in mod natural recrutorul sa compare candidatii mai tare, duce la aparitia oboselii si a deconcentrarii, incurajeaza candidatii sa iasa in evidenta, chiar daca nu le place acest lucru. Daca va aflati in aceasta situatie, fiti foarte clar, precis, politicos atunci cand vorbiti; aveti timp sa convingeti interlocutorul de toate elementele, momentan axati-va pe cele de baza.

Eul candidatului reprezinta unul dintre detaliile importante ale unui interviu de recrutare. Recrutorii sunt mai usor sedusi de o persoana sigura pe ea, care nu pare umila. Adoptati o postura specifica unui interviu de angajare, nu va incrucisati mainile sau picioarele, vorbiti cu incredere si captivati-va interlocutorul.

Ramaneti pozitiv, entuziast si deschis criticilor. Conform mai multor studii, narcisstii obtin rezultate mult mai bune in interviuri. Acest lucru este perfect normal: in timpul unui interviu, recrutorii doresc sa cunoasca totul despre persoana care vrea sa se angajeze. Valorile personale, fara a va indrepta spre mandrie, pot fi un plus din acest punct de vedere.

Energia candidatului este un alt aspect de luat in calcul. Desfasurarea unui interviu nu este cu siguranta o sarcina usoara. Perspectiva stresanta va poate impiedica sa dormiti, provocand probleme de tremur si stomac. Cu toate acestea, in fata recrutorilor, aceste simptome pot sa va copleseasca si sa va destabilizeze.

Pentru a evita aceste inconveniente, este necesar sa va pregatiti bine dinainte in ceea ce priveste argumentatia pe care o veti utiliza. Cateva sfaturi in acest sens: revizuiti-va argumentele in amanunt, luati remedii usoare si naturale pentru a dormi bine, evitati cafeaua, tutunul inaintea intalnirii.

Amabilitatea pe care o are persoana care doreste angajarea este inca un detaliu apreciat de recrutori.  Contrar convingerilor populare, recrutarea incepe imediat ce candidatul intra pe usa companiei. Secretarul, gardianul, angajatii companiei raman primii judecatori ai comportamentului noului venit. In plus, biroul recrutorului poate fi localizat in apropierea salii de asteptare, astfel incat sa poata auzi conversatiile pe care le initiati cu alte persoane din companie.

Cafea sau pahar de apa? Obiceiul oricarei gazde ramane ca aceasta sa ofere o bautura vizitatorului. Pana aici, deoarece chiar daca un recrutor ofera o cafea, asta nu inseamna ca el este dispus sa pregateasca amestecul, mai ales daca nu sunteti singurul candidat al zilei! Puteti refuza politicos cafeaua in locul careia puteti cere un pahar simplu de apa.

Limbajul corpului va poate trada oricand. Limbajul corpului ramane crucial intr-un proces de recrutare. Uitati-va in ochii recrutorului, pastrati-va capul si umerii drepti, nu va ascundeti mainile, pastrati o atitudine calma, nu va asezati inainte de a fi invitat – in caz contrar este posibil sa fiti catalogat drept nepoliticos.

Mainile trebuie sa indice o comunicare pozitiva: trebuie sa le aratati, sa le folositi in momentul vorbirii ca elemente ale paralimbajului. Inainte de interviu verificati daca acestea sunt ingrijite astfel incat sa le puteti arata fara rusine. Pozitia picioarelor indica o pozitie de comunicare deschisa sau inchisa. Daca va incurcati, riscati sa pierdeti increderea interlocutorului. Nu stati cu picioarele sub masa si daca este posibil mentineti-le in paralel, nu unul peste altul.

Privirea poate spune multe. Siguranta poate fi citita in privirea unei persoane. Ochii tulburi si capul inclinat indica o lipsa de incredere in sine. Daca nu aveti incredere, ar putea insemna ca nu aveti capacitatea dorita pentru locul de munca respectiv.

Curiozitatea fata de companie este inca un aspect de luat in calcul. Daca ati ales aceasta companie, aceasta este pentru ca va intereseaza suficient pentru a pune cateva intrebari recrutorului.

Intrebati despre tipul de colaborator ideal al companiei. Intrebati despre calitatile necesare pentru a intra in colectiv. Intrebati despre dificultatile cu care se confrunta colectivul si despre solutiile de rezolvare a acestora. Intrebati orice considerati ca il poate face pe recrutor sa creada ca sunteti interesat de postul respectiv mai mult decat pentru un simplu interviu.

0 Shares
You May Also Like