Alegerea unei usi de interior

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei usi de interiorO usa de interior inseamna mai mult decat valoarea ei functionala. Ea trebuie considerata parte din designul interior al casei, deoarece poate aduce un plus de bun-gust si de stil.

Totodata, calitatea acesteia iti poate proteja familia de pericolele focului, sau daca te decizi sa iti vinzi locuinta, poate chiar ridica pretul acesteia.

Pentru a te ajuta sa te decizi si sa faci cea mai buna alegere pentru o usa de interior, iti oferim cateva sfaturi. De asemenea, o data ce ti-ai dat seama ce ti s-ar potrivi, iti recomandam firma TGG – usi lemn de calitate superioara, care iti ofera o gama larga de optiuni.

Alege stilul potrivit casei si personalitatii tale

Poate suna redundant, dar este foarte important sa-ti alegi o usa care iti pune casa in valoare si se potriveste stilului tau.Daca locuiesti intr-o casa moderna, usile cu o fatada simpla pot fi optiunea ideala, prin aspectul lor minimalist care pune in valoare restul elementelor casei tale.

Daca vrei sa creezi un efect vizual de adancime, alege o usa din tablii (placi de lemn) cu un design personalizat. Acestea sunt construite dintr-o gama larga de materiale, de la cherestea pana la fibre lemnoase. Stejarul probabil nu se va demoda niciodata, dand o nota de eleganta deopotriva in locuintele moderne si in cele clasice. De asemenea, ia in considerare si luminozitatea usii de interior – este un mod formidabil de a-ti lumina casa si a-i conferi caracter.

Alege materialul potrivit

Usile de interior pot fi fabricate din mai multe materiale, fiecare avand avantajele si atu-urile sale. Asadar, inainte sa faci o achizitie, acorda-ti timp pentru a te decide asupra materialelor de fabricatie.

–  Lemn furniruit: O usa furniruita are un strat subtire de lemn peste un substrat presat pe o rama de cherestea. Lemnul  furniruit ofera un aspect vizual si estetic similar cu cheresteaua solida, fara riscul de colmatare sau rupere.

–  Folie PVC furniruita: Folia PVC furniruita imita foarte bine lemnul autentic si in acelasi timp este destul de ieftina. Dezavantajul consta in faptul ca o data zgariata, nu poate fi reconditionata, ci trebuie inlocuita.

–  Fibra lemnoasa celulara:  Acest tip de usa a fost realizat pentru a fi accesibil ca pret. Se foloseste fibra lemnoasa celulara pentru a construi o fatada care sa semene cu o usa traditionala din tablii. E disponibila sub o varietatea mare de design-uri, culori si nivele de luminozitate, iar interiorul poate varia ca greutate dupa preferinte, o usa mai grea asigurand o izolare fonica mai buna.

Usi anti-incendiu

Intotdeauna cumpara usi cu caracteristici anti-incendiu care sunt acreditate conform standardelor si care au fost testate in prealabil. Majoritatea usilor anti-incendiu ofera o protectie de 30-60 min, timp in care impiedica raspandirea flacarilor si a fumului dintr-o camera in alta.

Alege manerul potrivit

Cu totii stim ca detaliile fac diferente de foarte multe ori. De obicei, usile nu sosesc cu tot cu manere, astfel avem libertatea de a alege un maner dupa bunul plac. Ai la dispozitie felurite design-uri, de la traditional la modern. Pentru un look mai contemporan, alege un maner cu un design simplu, minimalist. Daca vrei ceva mai traditional, orienteaza-te catre manere de tip clanta cu elemente decorative.

0 Shares
You May Also Like